NF Videregående skredkurs alpint

Kurs

Fra dato
3. februar kl. 19:00
Til dato
6. februar kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs,
Arrangører
KNT Fjellsport, DNT fjellsport Romsdal , DNT Romsdal , KNT Fjellsport
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dette er kurset for deg som driver med topptur eller frikjøring og allerede har gått et skredkurs men ønsker å ta steget videre i skredlæren eller NF instruktør utdannelse.

Vi oppfordrer personer bosatt i Møre og Romsdal til å delta på kurset. Vi kommer også til å prioritere lokale deltakere.

På dette kurset legger vi fokus på veivalg og ferdsel i ulike typer alpine terreng for å lære oss å lese terrenget godt. Dette er et must for å klare å gjøre sikre veivalg – både på vei oppover og nedover. Vi trener på ulike typer av stabilitetstester og lærer oss hvilke tester som er best til hvilke formål. Du lærer også å gjøre egne vurderinger av skredfaren utifra informasjon og observasjoner som vi samler inn i løpet av kurset. Dette kurset baseres på topptur og har en kombinasjon av praksis og teori.

Hvem passer kurset for?

Du har tidligere gått et grunnkurs i skred og har lyst å lære mer om de komplekse temaene snø og skredproblematikk. Kurset er for deg som vil se nærmere på hva snøen kan si deg gjennom helhetsvurderinger, stabilitetstester og snøprofiler – men også bli bedre på veivalg, turplanlegging og systematisk snødekkeundersøkelse.  Det er en forutsetning at du er i god form og er relativt stabil på ski i alpint terreng 30 grader + .

Målet med kurset

Med dette kurset vil vi gi deltakerne en dypere innføring i snø og skredproblematikk slik at de kan tolke all den informasjonen de finner ute i terrenget på best mulig måte. Deltakerne vil kunne grave snøprofiler og ha kjennskap til ulike stabilitetstester og deres fordeler/ulemper for å kunne vurdere når de ulike testene bør brukes. Trening i veivalg er en viktig del av kurset.

Fra 2018 finnes også en samlet oversikt over læringsmål for hele NFs skredstige, som kan lastes ned her

Utstyrskrav

Alle deltakere stiller med spade, søkestang, sender/mottaker, grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk og vinterklær. Deltagere må ha ski som egner seg for nedkjøringer og må ha feller til.

Kursavgiften er 1000 kr (1500 kr for ikke-medlemmer av DNT) som vil dekke kostnader til instruktør. Overnattingen må betales sepparat på hytta og er 285,- for en voksen medlem,140 for en «ungdom» under 26 år. 390,- for ikke-medlem. Prisene er pr. døgn. Overnatting er allerede booket på vengedalsbu.

Mer hytteinfo her:https://ut.no/hytte/10153515/venjesdalsbu

Hver enkelt sørger for egen mat til frokost/ lunch. Vedrørende middag fredag og lørdag så deler vi opp i to grupper, hver gruppe får ansvar for en middag hver. 

Instruktørene for kurset er Ole Morten Hestetun og Frode Grødahl, begge NF skredinstruktører alpint.

Kurssted er Venjesdalen i Romsdal og vi overnatter på Venjesdalsbu.

NF Videregående skredkurs alpint

Dette er kurset for deg som driver med topptur eller frikjøring og allerede har gått et skredkurs men ønsker å ta steget videre i skredlæren eller NF instruktør utdannelse. Vi ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ole-Morten Hestetun
  • Frode Grødahl