Stiløpetur fra Slettedalen til Nordstøldalen/Saudasjøen

21. august
Fellestur, Fottur, Stiløpetur, Hyttetur, Turkatalog2022_Løpetur
Haugesund Turistforening, DNT fjellsport Haugesund
Etne- og Saudafjellene, Ryfylkeheiane (se kart)

Vi starter fra Indrejordet i Slettedalen fredags ettermiddag. Herfra følger vi stien innover Slettedalen og videre nordover over fjellet til Simlebu. Her satser vi på å være fremme innen mørket inntrer, og inne lager vi oss et velfortjent godt måltid.

Lørdag morgen går turen videre vestover langsetter Vaulo og om været tillater det, legger vi turen oppom flydroppstedet fra 2. verdenskrig. Vi satser på en lengre matpause på Sandvass før vi tar siste del av dagsetappen ned til Blomstølen. Vi satser på ikke være helt utslitt etter to dagers løping, slik at vi kan hygge oss med god mat og selskap utover kvelden!

Søndag starter dagen med en solid motbakke på 400 høydemeter. Men deretter venter en eneste lang nedoverbakke mot Nordstøldalen og Saudasjeøn. Landskapet her med bratte fjelltopper, blankskurt fjell, vann og fosser, er absolutt verdt å oppleve.

På veien passerer vi Storvassbu, og har vi tid og været taler for det, tar vi en stopp her før siste etappe ned til Nordstøldalen/Saudasjøen.

Oppmøtested: Indrejordet i Slettedalen
Oppmøtetidspunkt: Fredag kl 1700

Gradering: Krevende. Løpingen vil foregå i rolig tempo og i motbakker vil vi gå en del. Jevnt med pauser, men fortrinnsvis korte pauser (10 min). Deltakerne må være i stand til å løpe 20-25 km (4-5 timer) langsetter sti per dag med sekk.

Utstyr:
Lett sommerutrustning
- Egnet sekk for løping
- Stødige joggesko med grovt mønster.
- Hodelykt og refleks

Transport: Felleskjøring i privatbiler til Saudasjøen om mulig og herfra bruk av private biler til kjøring mellom start og slutt for tur.

Ved påmelding turer i 2022:
Grunnet treghet i medlemssystemet kan du oppleve at du ikke får medlemspris om du melder deg på våre turer. Dersom det skjer tar du kontakt med oss på HT-huset for påmelding. audhild.sannes@dnt.no eller haugesund@dnt.no

Turledere: Bjørn Egil Rossebø tlf 901 03 007

Hund på tur:
Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i HT-butikken på Bytunet.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Haugesund Fjellsport

Stiløpetur fra Slettedalen til Nordstøldalen/Saudasjøen