Fra Fjell til Fjord på Tysnes

Barnas turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Vestlandet
744

Denen turen byr på nydelig fjelltur på Tysnes og overnatting på en egen øy i skjærgården.

Denne helgen drar vi til Tysnes og utforsker både fjell og hav.  Vi starter dagen med en fjelltur til Tysnessåta og på ettermiddagen drar vi til Erleholmen og erobrer skjærgården.

Aldersgruppe: Voksne med barn 7 til 12 år.

Oppmøte: Ta 9.15 fergen fra Halhjem til Våge på Tysnes. Vi møtes ved Esso stasjonen på Våge og biler til Myrdal ved Lundegrend.

Turbeskrivelse
Tur til Tysnessåta: Turen går på bratt og god sti opp til Tysnessåta som er 753 m høy. Fantastisk utsikt mot Folgefonnen og ut i havet. Turdeltagerne tar med egen niste og termos som vi koser oss med på toppen. Kanskje du har en liten kikkert å ta med. Vi må regne med 4 til 5 timer på denne turen. For å spare tid kan det være lurt å ha pakket en tursekk klar i bilen.

Etter endt tur biler vi til Gåsaviken og med båt ut på Erleholmen hvor vi nyter kvelden og søndagen. Vi utforsker planter, småkryp og fisk og har en øy på 11 mål for oss selv. Her setter vi garn fra båt, og fiskelykken pleier å være stor. Sammen sløyer vi fisk og tilbereder et deilig gourmet-måltid. Vi padler i tomannskajakker, ror og mater høner på naboøyen.

Standard på hytte og naust er som på en selvbetjeningshytte.

Turleder:  Wenche (nr. 930 87 944) og Åge Bernt.

Retur: Ferge fra Tysnes søndag kl 16.00

Mat: Alle tar med egen mat til lunsj på lørdag, og frokost på søndag. Man tar også med egen grillmat til lørdag kveld.

Utstyr: Alle må ha egen redningsvest. Se ellers Bergen og Hordaland Turlag sin utstyrsliste for sommerfjellet. Ikke alt av utstyr/bekledning er like relevant, men bruk gjerne denne som utgangspunkt. Turleder tar kontakt 5-7 dager før turen med mer deltajert informasjon.

Trenger du å låne utstyr? Ta kontakt med Skattkammeret i Bergen

Pris:

Medlemspris for barn (0-12 år) kr. 250,- og voksen kr. 550,- .

Ikke-medlemspris for barn (0-12 år) kr. 390,- og voksen kr. 950,-

Prisen inkluderer en overnatting, turledelse og en fiskemiddag på søndagen. Lunsj og middag (grill) lørdag og frokost søndag må deltakerne selv ordne, og transport betales av den enkelte.

Aktivitetskortet: På denne turen kan du benytte Aktivitetskortet til Bergen Kommune. Ta kontakt linn.senneset@dnt.no så hjelper jeg med påmelding.

Vilkår: NB! Les generelle vilkår før du melder deg på, særlig hva gjelder smittevern og regler for avmelding. På familieturer med Barnas Turlag er det turleders og aktivitetsledernes oppgave å legge til rette for turer og aktivitet. Foresatte har til enhver tid ansvar for sine barn.

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1325,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Ring Aktivitesavdelingen (Linn) i Bergen og Hordaland Turlag på tlfnr. 55 33 58 27 eller send epost: linn.senneset@dnt.no

• Barnas turlag Bergen
  • Tlf. 55335810