Brevandring til Galdhøpiggen

1. juli 2022 kl. 16:00
3. juli 2022
DNT ung voksen Notodden, Notodden Turlag
Jotunheimen, Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)

Juvasshytta ligger nord i Jotunheimen og er nærmeste hytta til Galdhøpiggen. Hytta har flott utsikt mot Galdhøpiggmassivet og Glittertinden.

Turen fra Juvasshytta over Styggebreen til Galdhøpiggen er ca. 11,4 km tur-retur og tar ca. 6-7 timer.

Du kan se hele turbeskrivelsen fra Juvasshytta, over Styggebreen og til topps på Galdhøpiggen på UT.no her: https://ut.no/turforslag/116788/galdhpiggen-2469-moh-til-topps-pa-norges-tak

Ta gjerne med deg venner, familie og barn, men husk at det er 7-års aldersgrense pga. taulaget over Styggebreen.

Blir det felles transport?

Nei, det blir ikke felles transport, da deltakerne kommer fra alle kanter av landet. Du må derfor komme deg til og fra Juvasshytta på egenhånd. Turlederne vil være på plass på Juvasshytta ca. 19:00 fredag kveld.

Tidsplan for turen:

Fredag:

Du må komme seg til Juvasshytta på egenhånd fredag kveld. Turlederne er på plass ca. 19:00. Du må selv ordne med middag/kveldsmat fredag kveld da dette ikke er inkludert i overnattingen. Etter hvert som alle deltakerne kommer på plass på Juvasshytta utover kvelden bruker vi kvelden til å bli litt kjent med hverandre før den store turen i morgen.

Lørdag:

Lørdag står vi tidlig opp for å spise frokost (inkludert i deltakeravgiften), lage matpakke (koster 75,- kroner) og sekk med litt utstyr før vi begynner på den ca. 5,7 km lange turen til Galdhøpiggen. Etter ca. 2,8 km i litt steinete terreng er vi kommet til Styggebreen hvor vi går sammen i taulag over breen. Etter breen kommer siste innspurt til toppen. Totalt skal vi bestige ca. 628 høydemeter. På toppen kan vi nyte den flotte utsikten og slappe litt av før tilbaketuren. På toppen er det også anledning til å kjøpe noe kaldt å drikke, kaffe, pølser, snacks og andre ting på hytta på toppen, som driftes av Juvasshytta. Etter en pause på toppen er det klart for tilbaketuren til Juvasshytta. Da er det ned igjen til Styggebreen hvor vi igjen går i taulag. Når vi er tilbake på Juvasshytta er det opp til deltakerne selv hvordan de vil benytte resten av dagen frem til kvelden. Kanskje du tør å ta deg et bad i et av Norges høyestliggende innsjøer, Juvvatnet (1835 moh) rett ved Juvasshytta. 18:30 er det felles middag i hovedsalen på Juvasshytta (inkludert i deltakeravgiften). Resten av kvelden blir det sosialt og hyggelig.

Søndag:

Søndag morgen spiser vi frokost (inkludert i deltakeravgiften) og pakker sammen tingene våre før vi drar hver for oss hjemover.

Pris:

DNT-medlem: 1750,- kr.

Ikke medlem: 2250,- kr.

Inkludert i prisen:

• Overnatting på Juvasshytta to netter (4-manns rom med felles WC/dusj)
  • Middag på Juvasshytta lørdag kveld
  • Frokost på Juvasshytta lørdag og søndag
  • Brefører over Styggebreen (frem og tilbake) lørdag

Matpakke, sengetøy og håndkle:

• Matpakke til turen til Galdhøpiggen på lørdag må du betale for selv (75,- kr.)
  • Dersom du ikke har med deg eget sengetøy og håndkle kan du leie dette på Juvasshytta (120,- kr.)

Anbefalt utstyrsliste (ting du bør ha med deg):

På tur til Galdhøpiggen kan det være sol og skyfri himmel, eller vannrett snøvær - selv midt på sommeren. Her er lista over det du bør ha med deg for å få en fin tur.

• Tursekk
  • Sitteunderlag
  • Vind- og vanntett ytterbekledning
  • Lue og hansker/votter
  • Varmt isolasjonslag som ull eller fleece
  • Ekstra sokker, helst ull (ikke bomull)
  • Gode fjellsko (ikke joggesko)
  • Gamasjer er lurt
  • Solkrem og solbriller
  • Termos til varm drikke
  • Kald drikke
  • Matpakke (75,- kroner, dette ordner vi under frokost lørdag morgen)
  • Sengetøy og håndkle (dette kan også leies på Juvasshytta for 120,- kroner)

Påmeldingsfrist:

Siste frist for påmelding er 6. august (1 uke før).

Avmeldingsfrist:

Siste frist for avmelding er 23. juli (3 uker før). Dersom du avbestiller senere enn 23. juli må du betale 50% av deltakeravgiften.

Har du andre spørsmål om turen?

Kontakt turleder på telefon 90599774 eller e-post thor.olav.sorensen@dnt.no 😊

OBS: Værforbehold.

Brevandring til Galdhøpiggen

Vi skal overnatte på Norges nesthøyestbeliggende turisthytte; Juvasshytta! Vi skal gå i taulag med brefører over Styggebreen! Vi skal bestige Nord-Europa høyeste og mest spektakulære fjell; Galdhøpiggen! Juvasshytta ligger nord i Jotunheimen og er ...