Sykkeltur på Rallarvegen fra Finse til Flåm (16-20 år)

Fellestur

Fra dato
7. august kl. 08:00
Til dato
8. august kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Rallarvegen
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
559
Dette arrangementet er over!

Vi tar toget til Finse og hiver oss på syklene. Med mye godt i sekken og friskt mot sykler vi til Hallingskeid. Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei. Det er magisk å sitte på sykkelsetet i kulturrike omgivelser samtidig som man får nye venner. Blir du med på sykkeltur?

Oppmøte: Bergen jernbanestasjon kl. 07.30. Avreise med tog til Haugastøl kl. 07.57. Kjøp billetter på forhånd da regionstoget kan bli fullt. 

Turledere: Selma; 40537494, Hedda; 94190244

Turbeskrivelse: 

Lørdag: I dag hopper vi på toget til Finse og begynner sykkelferden her. Vi tar oss de vel 21 km til hallingskeid, hvor vi drar inn på hytten, spiser middag og lar de lange samtalene gå utover kvelden.

Søndag: Denne dagen skal vi sykle hallingskeid - Flåm. på de ca. 33 km vil vi blandt annet oppleve hårnålsvingene ned til Flåm. Her er det knappe svinger og bare nedover. Vi nyter utsikten nedover. Syklene leveres i Flåm og fergen går 1530.  

Hjemreise: Vi tar hurtigbåten fra flåm kl. 1530 og ankommer strandkaien (bergen) kl. 2045. Båtbillet er ikke inkludert i prisen og må kjøpes ombord. Skyss ungdomsbillett gjelder også som gyldig billett på båten og er tilgjengelig for alle mellom 16-20. Les mer om ungdomsbillett her.

Utstyr: Vi leier sykler til alle deltakere på Finse 1222. Du må ta med egen hjelm. Finse 1222 leier ikke ut hjelm. Pakk med deg godt med klær og husk at det blir kaldere på sykkel enn hvis man skulle gått på beina. Bruk DNT sin pakkeliste for sommerfjellet og pakk i en grei sekk du kan ha på ryggen. Det er også mulig å ta med sykkelvesker til syklene om ønsket. 

Mat: Ta med godt med mat og drikke til turen og eventuelle andre snacks. Turledere kjøper inn til middag lørdagskveld og frokost søndag.

Kart: Norges-serien Hardangerjøkulen 10039 1:50 000 dekker hele turen minus de siste par kilometerene. Man trenger ikke kjøpe inn begge kartene, men vi anbefaler å ta med
Hardangerjøkulen-kartet slik at man alltid vet hvor vi er.

Pris: 800 for medlemmer, 1100 for ikke-medlemmer. Bli medlem her. Inkludert i prisen er turledelse, leie av sykkel, middag lørdag kveld, frokost søndag morning og overnatting i hytte. Turledere koordinerer sikkerhetsutstyr. Transport dekkes av deltaker selv. 

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på epost: bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hedda Hove
  • Selma Carmina Blanco Landeråen