Hålandsvatnet (1308)

Fellestur

Dato
9. oktober kl. 10:50 - 14:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Rundtur, Høgt-Og-Lågt
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1308

Nå har du muligheten til å oppleve en flott høsttur rundt Hålandsvatnet ved Kvernevik i Randaberg og Stavanger kommune. Turen starter på parkeringsplassen ved Ørneberget i Kvernevik, og går først langs Kverneviksiden ned til Friheim med retur langs Hålands siden.

Det er en lettgått tur på en relativt flat sti uten store stigninger. Turen passer for store og små, og er tilpasset rullestol brukere. Stien snor seg langs vannet gjennom kulturlandskap og vegetasjon. Er vi heldige får vi oppleve noe av det rike fuglelivet i området også. Hålandsvatnet byr på både bade og fiskemuligheter, men det står ikke på programmet denne gang.

Turen rundt hele vatnet er i underkant av 8 km, og vi regner med å bruke i overkant av 2 timer med pauser og avstikkere.

Oppmøte:
10.50 På Hålandsvatnet parkeringsplass ved Kvernevikveien. (Letteste vei til parkeringsplassen er via E39 gjennom tunnelen til Tasta. Etter et kort stykke på Randabergveien svinger en av og fortsetter på Kvernevikveien til den andre parkeringsplassen som ligger nede ved vatnet)

Turledere:
Liv Klepp,     mob 924 85 648  
Steinar Undheim,    mob. 905 41 357     

Ta med:
Mat og drikke. og gode tursko.

Pris:
Gratis for medlemmer, kr 40 for ikke-medlemmer. Vi har Vipps.

Påmelding:
På grunn av smittevern må vi avgrense gruppestørrelsen til maks 30 deltakere og vi krever påmelding for å delta. Vi følger STFs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Om det er mulig, vil vi øke deltakerantallet på turen.

Arrangør:
Turgruppa Høgt og Lågt som er en turgruppe med turer "for alle" i Jæren Turlag.

Hålandsvatnet (1308)

Nå har du muligheten til å oppleve en flott høsttur rundt Hålandsvatnet ved Kvernevik i Randaberg og Stavanger kommune. Turen starter på parkeringsplassen ved Ørneberget i Kvernevik, og går først ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Steinar Undheim
  • Liv Klepp