Avlyst AVLYST - Toppturhelg i Rosendalsalpene (19-30 år)

16. april kl. 15:00
18. april kl. 20:00
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Skitur, Bergen, Ung, Ungdom, Dnt
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT Ung Kvinnherad
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst grunna snømangel.

DENNE TUREN ER DESSVERRE AVLYST

Velkommen til toppturhelg i Rosendalsalpene, Sørvestlandets topptureldorado! Vi gleder oss til å ferdes i flotte omgivelser med spennende topper og forhåpentligvis god snø.

Korona
Turene må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT. For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Gradering:

Teknisk gradering:

Du må kunne stå kontrollert på ski i ca. 30 grader bratt terreng.

Fysisk gradering:

Du må være vant til topptur og være i form til å gå i rolig/moderat tempo i 7-9 timer. Vi håper å gå mellom 1000 og 1500 høydemeter per dag.

Avreise: kl15.00 foran AdO Arena (der bussene og lastebilene står) så kjører vi i ca 3 timer.

Transport: Vi kjører privatbiler, gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil. Bilutgifter deles mellom deltagere i bilen.

Turbeskrivelse:

Fredag: Vi kjører inn til hyttene, lager felles middag og planlegger turen for morgendagen.

Lørdag: Tur til utvalgt område og topp(er). Av mulige kandidater har vi Melderskin, Omnatind, Bjørndalstind, Gygrastolen, m.m. Felles middag som er blitt handlet inn av turleder.

Søndag: Vi vasker oss ut av hyttene, og peker snuten mot en ny topp. Tidspunkt for avreise tilbake til Bergen vil være avhengig av dagens turmål, men vi sikter mot å være i Bergen rundt kl20.00.

Mat: Turlederne handler inn til felles middag fredag og lørdag. Deltagere ordner selv frokost og turmat/snacks til lørdag og søndag. Vennligst gi beskjed om allergier ved påmelding.

Overnatting: Vi overnatter på Rosendal Hyttetun. Det er dusj og kjøkkenfasiliteter.

Utstyr: Se utstyrliste for vinterfjellet.

Deltagere må ha toppturutstyr (telemark eller randonne) og varme nok klær.

Skredsikkerhetsutstyr (spade, søkestang og sender/mottager) og nødvendig kunnskap om deres anvendelse. Gi beskjed til turleder om du trenger å låne skredutstyr fra turlaget. Vi anbefaler hjelm.

Ta også med sengetøy/lakenpose og håndkle.

Pris: 600 kr for medlemmer og 900 kr for ikke-medlemmer. Prisen inkluderer turledelse, overnatting i hytte og felles middag fredag og lørdag. Deltagere dekker reisekostnader og frokost/lunsj selv.

Kart og utstyr: Kart og utstyr kan kjøpes i vårt Tursenter i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Generelle vilkår: Les generelle vilkår

Spørsmål? Har du spørsmål kan du kontakte turledere Nils-Fredrik (90593377) eller Elisabeth () For spørsmål om på- avmelding eller andre formaliteter kan man kontakte Bergen og Hordaland Turlag på e-post: bht@dnt.no, eller tlf: 55 33 58 10

Medlemskap i DNT
Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.Mer info om medlemsskap