Avlyst Telemarkkurs for viderekommende

Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga nye retningslinjer for smittevern

Dette kurset er for deg som har tatt et nybegynner kurs i telemark tidligere, eller har litt erfaring med telemark, men ønsker å bli bedre på teknikk. 

Smittevern

Vi følger råd angående gjennomføring av kurs, og har en egen smitteverninstruks i DNT. Koronaberedskap og smitteverninstruks i DNT

Telemarkskjøring er ein allsidig skiteknikk som er mykje utbredt på Vestlandet. Mange foretrekker dette på toppturer og fjellskiturer, og mange kjører også telemarksski heisbasert. Nyare telemarksbindingar har gjerne en eigen gå-funksjon til toppturer, og med stive støvler har man også muligheita til å presse grenser både i løssnø og i skibakkane.

Dei fleste som har prøvd telemarkski veit at det kan oppleves både komplisert og tungt i begynnelsa. Dette er på grunn av den store bevegelsesfriheten (sammenlignet med f.eks alpinski), og samtidig høgare farten (sammenlignet med langrenn).

Oppmøtested: Parkeringsplass på Nygårdstangen kl. 16.30
Avreise: Vi samkjører til kurset og hver bil gjør opp hver for seg. 

Kurset er åpent for alle. 


Mat:Ta gjerne med ein niste til kurset og noko varmt å drikke i ein termos.
Hjemreise: Mer info kommer
Utstyr: Me anbefaler at ein stiller med eiget inngått telemarksutstyr. Har man kun fjellski, så har Skifremme som kursansvarlig ein noe nytt telemarksutstyr til utlån. Oppgi i så fall dette ved bestilling, samt eigen høgde, og skostørrelse (gjerne skispesifikk mondo-størrelse, hvis du veit dette).

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 450 for medlemmer, kr 750 for ikke-medlemmer.  Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Inkludert i prisen er instruksjon, heiskort  og evt. leie av utstyr. Transport dekkes selv. 

Gradering: Enkel

Instruktør Kjetil Birkeland Moe

Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. bht@dnt.no eller på tlf: 55 33 58 10

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kjetil Birkeland Moe
  • Torje Løland