Ski og Skredworkshop på Helgeland

Fjellsportinteresserte
Arrangement, Fjellsportsamling, Ski
DNT Fjellsport Sør-Helgeland, Brurskanken Turlag , DNT Polarsirkelen fjellsport

Velkommen til ski og skredworkshop på Helgeland! Denne gangen er vi lokalisert på Børgefjellskolen og bruker fjellene i dette området på våre turer. Arrangører er Øytun Folkehøyskole, DNT Fjellsport Sør-Helgeland, Brurskanken Turlag og DNT Polarsirkelen fjellsport.
Bjørn Michaelsen, Alta Folkehøyskole, er som vanlig med oss. Bjørn har over flere tiår vært en ivrig bruker av naturen. Både privat og som lærer på Øytun Folkehøyskole. Han har hatt utallige workshops i Norge og Europa samt Nord Amerika. Fikk Hagløfs Outdoor Award. Han jobber også som forsker ved Idrettshøyskolen,UIT og Caresenteret. Bjørn har i en årrekke samarbeidet med fjellsport på Helgeland.
Ski- og skredworkshops er IKKE kurs. Man planlegger før og deler erfaringer etter dagsturene i plenum.
Turene foregår i mindre grupper (ca 5 – maks 10 pr gruppe). Deltagelse forutsetter erfaring innen skredvurdering (egenerfaring og eventuelt kurs) og at man kan kjøre på ski/brett i skredutsatt terreng. Avhengig av interessen hos deltagerne legger vi til rette for ulike spesialiseringer/tema fra dag til dag, for eksempel skiteknikk–storfjellskjøring, redning/avanserte søkemetoder osv. Enkelte tema kan innebære at man tar en kortere topptur for å få nok tid til fagfeltet. NB! Ingen av disse spesialiseringene er ”kurs”. Aktivitetene bygger på at man har erfaring fra før og kan bidra i diskusjonene som blir naturlig å ta i gruppa. Om man har nok erfaring til å være med, er opp til den enkelte å vurdere.
Workshoppen koster 2400,- for medlemmer og 2600,- for ikke medlemmer. Maks 20 deltakere.
Dette inkluderer overnatting på Børgefjellskolen – dusj og middag fredag og lørdag. Tørrmat, sengeklær og reise t/r Børgefjell må den enkelte ordne selv. Mer info kommer etter hvert.

Foreløpig program:

kl 1800 Registrering