Hytte-til-hyttetur: Trekanten i Stølsheimen (13-16 år)

Fellestur

Fra dato
10. september kl. 08:00
Til dato
12. september
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Ungdom, Hytte-Til-Hytte, Trekanten, Stølsheimen, Aktivitetskort
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
543
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å prøve deg på en hytte-til-hyttetur som ikke er alt for hard eller langvarig? Denne sommeren arrangerer vi en tredagers tur i Stølsheimen for ungdommer mellom 13 og 16 år. Turen går Bjergane - Selhamar - Åsedalen - Bjergane. Dagsetappene er korte, og det blir overnatting på hytter og mye kos.

Smittevern

Vi følger råd angående gjennomføring av kurs, og har en egen smitteverninstruks i DNT. Koronaberedskap og smitteverninstruks i DNT

Dato: Fredag 10. september til sundag 12. september

Fredag 10. sep

Vi møtes på togstasjonen i Bergen for å ta lokaltoget til Voss kl. 15:15, med oppmøte senest 1500! Vi er fremme på Voss ca kl. 16:30 og tar videre en maxitaxi til Bjergane. Det tar omtrent én time. Derfra går vi til Selhamar i løpet av ettermiddagen. Turen er ca. 9 km lang og tar 2-3 timer, men vi tar oss god tid og spiser lunsj underveis. Hvis vi kommer frem tidlig og været er fint, er det mulighet å ta en tur opp på Hundeggi som ligger rett i nærheten. Vi lager middag på Selhamarhytten og sover der for natten.

Lørdag 11. september

Etter frokost begir vi oss ut på neste etappe er fra Selhamar til Åsedalen via Geitadalen. Dette er den lengste etappen på turen, på omtrent 14 km (ca. 5 timer). Vi regner med å ta oss god tid og spise underveis, nyte turen og kanskje bade underveis. Fremme på hytten lager vi middag og koser oss.

Søndag 12. september

Vi står opp, spiser en god frokost og begir oss ut på siste del av turen, Åsedalen til Bjergane. Denne er 12 km lang med rundt 4-5 timers gange. Underveis spiser vi lunsj. Vi ender opp på Bjergane, samme stedet vi begynte fra, og blir kjørt med maxitaxi ned til Voss og tar lokaltoget klokken 18:39 tilbake til Bergen, og er fremme ca. 19:56.

Utstyr: Viktigst er å ha varme klær, vanntett yttertøy og gode fjellsko. Se ellers DNT’s pakkeliste for sommertur for tips.

Mat: Ta med mat til niste, frokost på lørdag og søndag snacks til turene og eventuelt noe mat til kvelden hvis du skulle bli sulten. Turlederne står for middag på både fredag og lørdag. Begge hyttene er selvbetjente med proviantlager, så det er mulighet for å kjøpe med seg litt ekstra mat/snacks underveis.

Transport: Deltakerne står for å kjøpe togbilletter tur retur Bergen - Voss. Vi sørger for transport fra og tilbake til togstasjonen på Voss.

Vilkår: Les Generelle vilkår for deltakelse på Bergen og Hordaland sine turer

Pris: 450 ,- for medlem. 750 ,- for ikke-medlem. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her. Inkludert i prisen er turledelse, 2 overnattinger, 2 middager, innleid buss på anleggsvei. Reise med toget dekkes selv. 

Turbeskrivelse på UT.no

Aktivitetskort: På denne aktiviteten kan du bruke aktivitetskort. Send en påmelding med navn, telefonnummer, fødselsdato og epost til rune.mo-bjorkelund@dnt.no med bilde av aktivitetskortet ditt.

Spørsmål? Ta kontakt på epost bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Inger Langeland
  • Sylvelin Bækken Toft