Sommerturlederkurs høsten 2020 - Interessemøte (16-30 år)

22. september kl. 18:00
Kurs, Turlederkurs, Sommerturleder, Ledelse, Dntung
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Vestlandet
Dette arrangementet er over!

Vil du bli sommerturleder?

Trives du godt sammen med andre på tur? Har du erfaring med hytte-til-hytte turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Da er dette kurset noe for deg

Vi tar en interessemøte tirsdag 22.september kl.18 på Cafe Aura i Marken. Her blir vi enige om helger for kurset. Gratis å delta på interessemøtet.

DNTs turlederutdanning er for alle som er interessert i å vise vei i fjellet og formidle turglede for andre.
Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for Bergen og Hordaland Turlag, samt andre DNT-medlemsforeninger, i sommerfjellet. Kurset består av teori og praksis. Det gjennomføres over 2 helger, med en eller to teorikvelder. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT.

Passer for deg 16-30 år

Søknadsskjema: Søknadsskjema lastes ned her. Søknaden sendes: silje.valla@dnt.no

Opptakskrav
*Gjennomført og bestått modul 1 (Ambassadørkurs DNT) og modul 2 (Grunnleggende turlederkurs)
· Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og om ferdsel i høyfjellet
· Vise til erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
· Erfaring med å lede turer som grunnleggende turleder
 ·Erfaring fra turer på egenhånd i høyfjellet
· Erfaring fra overnatting ute (telt, bivuakk, under åpen himmel)
· Medlemsskap i DNT
-gjennomført 16 timers førstehjelpskurs de siste 3 årene

Mål: Hovedtema for dette kurset er turledelse i fjellet sommerstid. En turleder skal ha kunnskaper, ferdigheter og evner innen for følgende temaer, som kurset tar for seg.

Kurstema
Turlederrollen, overnatting ute, bekledning og utstyr, orientering (herunder nattorientering og orientering i vanskelig terreng), turplanlegging, fjellkunnskap og veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, planlegging, gjennomføring og ledelse av turer sommerstid, selvinnsikt og evne til refleksjon.

Tidsperspektiv (Her er et forslag, vi ser på helger på interessemøtet)

Førstehjelpskurs
Teorikveld 1: 29.9 (Turlagets lokaler i Tverrgaten 4-6, Marken/Bergen)
Kurshelg 1: 2.-4.oktober
Teorikveld 2: 13.oktober
Kurshelg 2: 23.-25.oktober

Annen viktig info
Som en del av kurset skal samtlige deltagere gå en egen tur mellom kurshelg 1 og kurshelg 2 og beskrive denne som en fellestur. Mer info blir gitt om dette på første teorikveld.
Du må beregne å ta deg fri i fra skole/arbeid noe tidligere (kl. 14/15) i forbindelse med kurshelgene (p.g.a. avgangstider/off. transport).
Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT-systemet.
Det forutsettes at alle deltakere prioriterer og setter av tid til å gjennomføre alle kurshelgene.
Kurset vil være både fysisk og psykisk krevende.
Etter gjennomført kurs vil du bli vurdert med bestått eller ikke bestått kurs.
Mer detaljert opplegg for hver enkelt helg blir delt ut på første kveld.

Gjeldene Vilkår
Generelle vilkår gjelder ved påmelding, deltakelse og avmelding på våre turer, kurs og aktiviteter.

Pris: kr 1000 for DNT ungere. Du må være medlem i DNT.
Prisen dekker aktuelle kart, kursmappe, instruksjon, kursholdere, sikkerhetsutstyr, overnatting og mat. Transport kommer i tillegg og må betales av den enkelte kursdeltager.

Hele beløpet refunderes etter at du har ledet fire turer som sommerturleder for Bergen og Hordaland Turlag (deltakere fra lokallag under BHT må forespørre om lokallaget de leder turer for er villige til å refundere deltakeravgiften etter samme prinsipp).

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til Aktivitetsavdelingen: silje.valla@dnt.no eller tlf. 90 93 92 64

Turledere:

• Fredrik G. Brun