Fra hytte til hytte i sommerfjellet

21. juli kl. 09:00
24. juli kl. 18:00
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger
Dette arrangementet er over!

Hvorfor reise langt av sted, når vi har de vakreste fjellområdene i Rogaland? Dette er turen for de familiene som er klare for å prøve ut hytte til hytte-livet over fire dager: Kleivaland - Melands Grønahei - Trodla-Tysdal - Viglesdalen- Nes.

Vi skal gå i variert og dramatisk landskap, og vi ser fram til opplevelsesrike feriedager sammen! Vanskegrad: Krevende/ fjellvante. Ungene bør ha erfaring med å gå lengre dagsetapper over flere dager. Aldersgrense 10 år.

1.dag: Oppmøte ved tog/busstasjonen i Stavanger tirsdag 21.juli kl. 09.00. Bussen tar oss til Kleivaland i Hjelmeland, hvor vi begynner ferien vår sammen med å gå til Melands Grønahei (10,8 km)

2. dag: Melands Grønahei - Trodla- Tysdal (ca 10 km) Vi går turen midt i det spennende Ritlandskrateret, hvor en meteoritt krasjlandet for 500 millioner år siden. Kanskje finner noen skatter?

3. dag: Trodla- Tysdal - Viglesdalen (8,6 km). Denne dagsetappen er spesielt dramatisk og deler av turen er merket som ekstra krevende. Det finnes flere luftige partier på vei opp fra Trodla - Tysdal, og det er satt opp sikringer i form av tau og kjettinger noen steder.

4. dag: Viglesdalen - Nes (6,8 km). Vi går turen ned den vakre Viglesdalen og blir hentet av bussen på Nes. Vi beregner ankomst Stavanger ca kl. 18 fredag 24. juli.

Dagsrytmen blir sånn noenlunde lik. Vi tar oss tid til en god frokost på hytta, vasker ut og begynner dagsetappen vår. Underveis har vi det ikke nødvendigvis travelt, men er innstilte på å nyte sommerfjellet på ungenes premisser. Vel fremme er det tid til enda mer bading, lek, fisking eller å nyte solstrålene foran hytta. Om kvelden lager vi felles middag og vi koser oss på hyttene i fjellheimen!

Pris:

Prisen inkluderer transport (buss tur-retur), overnatting, middag og turledelse.

Turledere:

Marie Nøkling: 91330563 / marienokling@outlook.com

Ann Sirén Solensteen: 99256527 / annsiren72@hotmail.com

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre Barnas Turlag arrangementer