AKTIV: 2000-m topptur med AKTIV til Jotunheimen

Voksne, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, #Aktiv
Aktiv, Tønsberg og Omegn Turistforening

For 8. gang arrangerer AKTIV sin populære 2000-m topptur. I år går turen til den betjente DNT-hytta Fondsbu, hvor vi har fast opphold, nyter 3-retters middag og går lange dagsturer i området. I år sikter vi på karakteristiske og utfordrende Falketind, over bre og lett klatring. Turene vil være krevende og ha en varighet på 8-10 timer to av dagene, og to kortere dager. Du må være vant med å gå i fjellet og trives i ura, også når den er våt og glatt. Vi går for det meste utenfor stier.

Torsdag: Transport i privatbiler fra Tønsberg til Fondsbu.
Vi rekker en tur i området ved Fondsbu før middag. På kvelden møter vi guidene og utdeling av bre-/klatreutstyr.

Fredag: Falketind (2067 moh) via Pionerruta.
Turen starter fra Koldedalen. Vi tar oss opp til Snøggeken/Falkebreen og krysser breen. Deretter blir det et parti med lett klatring (grad 2-2+) i tau opp til skaret mellom Falketind og Stølsnostind. Så venter et enklere parti på ca 200 høydemeter til toppen av Falketind. Retur via samme rute. Det er ingen krav til erfaring med bre eller klatring. Utstyr inngår i prisen.
Turen er ca 9-10 timer og i underkant av 1000 høydemeter.

Lørdag: Galdebergtinden (2075 moh)
Vi går fra Fondsbu, følger sti langs Bygdin, videre oppover langs elva Høystakka og krysser denne på bro. Deretter tar vi av stien og følge oppover i ura og opp til toppen av Galdebergtinden. Retur samme vei.
Turen er på ca 20 km, ca 1000 høydemeter og 7-8 timer.

Søndag: Blåtur
Det blir ingen 2000-m topp denne dagen, men det er mye fint turterreng i området. Vær og vind tar oss til en passende topp for dagen. Ca 4-5 timer. Hjemreise.

Med forbehold om endringer i programmet.

Ta med en stor dagstur sekk, ca 40 liter. Det må beregnes bæring av utstyr til bre-/klatreturen, inkl fellesutstyr.
Vi bor på 4-sengersrom med oppredde senger og håndklær.
Kart: Jotunheimen øst 1:50 000 og Jotunheiem øst 1:50 000

Turledere: Live Firing Solheim (905 05 877) og Svein Olav Moen (902 13 341)

Dato: 13.-16. august 2020

Oppmøte: Shell på Korten torsdag 13.08.20 kl. 09:00

Påmelding: Innen 15.juli på www.tot.dnt.no. Må være medlem av DNT.

Pris: 4700 kr + kjøring
500 kr betales i depositum ved påmelding. Betal til konto 2420.22.02590, og merk betaling Aktiv topptur

Maks 14 deltakere

PS
Vi følger DNTs vedtatte smittevernplan for aktiviteter, og da skal smittefaren være liten.
Smittevernplanen er helt i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene. Endrer myndighetene sine anbefalinger, kommer vi til å følge etter

Disse reglene gjelder >

Turledere: