Grunnleggende turlederkurs + ambassadørkurs, fortsatt ledige plasser

10. mai kl. 16:00
Kurs, Turlederkurs,
Arrangører
DNT Vestfold, DNT Horten , Holmestrand og Omegn Turistforening , Larvik og Omegns Turistforening , Sandefjord Turistforening , Tønsberg og Omegn Turistforening
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Ønsker du å bli turleder i Den Norske Turistforening og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede våre turer. Dette er også et kurs som ligger til grunn for de som vil gå videre på DNT's sommerturlederkurs for å kunne lede turer i høyfjellet.

Viktig Corona informasjon.

Nå som myndighetene har løsnet litt opp rundt smittevernsreglene, har vi bestemt oss for å gjennomføre dette kurset, men strengt i henhold til anbefalinger fra sentrale myndigheter og DNT sentralt.

Aktivitet.
Vi oppfordrer til fortsatt aktivitet innenfor FHI sine rammer.

I samråd med myndighetene har DNT utarbeidet en egen smittevernplan for aktiviteter og turer. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. Hovedtrekkene i denne er god avstand, ikke deling av utstyr og påmelding i forkant. I tillegg er det etablert rutiner for hva turleder og deltaker skal gjøre om de føler seg syke på tur. Alle turledere skal gjennomføre et nettbasert smittevernskurs.

I forbindelse med dette kurset vil de 12 påmeldte deltakerne bli delt inn i 3 grupper a' 4 personer, med sin faste kursinstruktør gjennom hele kurset.  Disse gruppene skal holde god avstand til hverandre og ikke mikses/forandres underveis.  Alle deltakerne må ha med egen mat og vi kan ikke tilberede/servere felles måltider.  I tillegg må deltakerne belage seg på utendørs overnatting med sine respektive grupper, da under åpen himmel eller i hengekøye.

Vi kommer til å kjøre kurset i nærheten av og rundt Brannåshytta i Botnemarka, og her har vi tilgang til drikkevann.

Oppmøte kl 0930 ved Botnestua parkering, nord ovenfor boligfeltet på Gullhaug i Holmestrand.  Enkleste tilgang fra sydfylket er E18 nordover og svinge av mot Gullhaug rett før Grelland (gamle By the Way).  Vi begynner kurset kl. 10.00.

Det sendes en egen litt mer detaljert mail direkte til alle påmeldte deltakere, etter hvert som de melder seg på..

Tema for kurset

Du vil lære om turlederrollen, turplanlegging, kartkunnskap, orientering, riktig bekledning og hvordan spre glede og motivasjon blant deltakerne på tur. Kurset veksler mellom teori og praktiske øvelser med utgangspunkt fra en hytte i Vestfoldmarka. Dette er et 16-timerskurs fra lørdag morgen til søndag ettermiddag med én overnatting innlagt.

Opptakskrav

Kursene er åpne for alle medlemmer fra 16 år. Vi ser gjerne også at du har litt kjennskap til å fedes ute i skog og mark. Kart og kompass vil du lære på kurset. Deltakerne som fullfører kurset vil få deltakerbevis og registreres i turlederdatabasen. Vi kommer til å kjøre ambassadørkurset for alle deltakere på lørdag ettermiddag.  De deltakerne som av en eller annen grunn ikke vil overnatte, må da ta ambassadørkurset ved en senere anledning, hvis de ikke får med seg dette kurset på lørdag ettermiddag.

Praktisk:

Kurset holdes i Botnemarka, et flott skogområde i Holmestrand kommune med skogsbilveier, merka stier og fine hytter. Overnatting blir ute under "åpen himmel" eller i hengekøye rett i nærheten av Holmestrand og Omegn Turistforening sin perle Brannåshytta. Det er ikke mulig å sove inne på hytta.  Vi kan i henhold til smitteverns reglene ikke lage felles middag, og deltakerne må ta med egen mat, som vi tilbereder og spiser gruppevis.

Forhåndspåmelding på nett, rød knapp til høyre. Påmeldingsfrist er  8. mai

Bekreftelse og mer informasjon sendes deltakerne fortløpende etter påmeling eller påmeldingsfrist.

Pris: medlem i DNT/ikke medlem kr. 1200/1800,-.

Prisen inkluderer: instruksjon, turlederbok, overnatting ute i det fri.  De som ikke har hengekøye kan låne dette av DNT.   Kursavgiften kan søkes dekket av din lokalforening. Ofte blir den dekket mot at du leder turer for din forening, og refunderes som regel i etterkant.

Ved avmelding:

Ved avmelding inntil 7 dager før kursstart beholdes et administrasjonsgebyr på 300,-. Mellom 3 og 7 dager beholdes halve beløpet, og ved avmelding nærmere enn 3 dager beholdes hele beløpet.

Grunnleggende turlederkurs + ambassadørkurs, fortsatt ledige plasser

Turledere: