Bratt med brodder til Brunkollen

Fellestur

Dato
2. februar kl. 11:00 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Truger, Brunkollen, Brodder
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Når snøen uteblir og is og gresstuster dominerer i marka er brodder flott å ha. Vi hadde opprinnelig planlagt en trugetur men arrangerer i stedet en tur i samme området som en kombinasjon av brodder og truger. Det er påmelding til turen for at vi skal vite hvor mange som deltar. Ta kontakt med turleder om du ønsker å låne truger.

Vi tar avstikkere fra vinterens store ferdselsårer og inn på mindre brukte stier og opplever skogen i all sin prakt på nært hold.

Denne søndagen møtes vi ved Øverland Parkeringsplass kl 1100. Første del av turen går 2 km til Sæteren Gård. Deretter går vi på mindre stier 4 km mot Brunkollen. Noen steder er det bratt der broddene kommer til god nytte. Tempoet bli tilpasset gruppa og det blir lagt inn flere stopp underveis.  I høyden vil den som ønsker det kunne prøve trugene. På Brunkollen ligger nysnøen og en flott utsikt. Returen fra Brunkollen til Øverland via Nygård og Sæteren er på ca 7 km. Vi returnerer til Øverland parkeringsplass der vi startet.

Terreng og lengde: Total turlengde er ca. 13 km. Gangfart med brodder og truger i terrenget er noe lavere enn på sommeren, og turen beregnes til å vare ca 4,5 timer - selvfølgelig avhengig av forholdene. Turen er klassifisert som Middels. 

Ta med: Brodder og gjerne skistaver for den som ønsker det (gjerne med store trinser). De som har egne truger tar disse med festet på sekken. I snøen er det praktisk å ha gamasjer for å holde føttene tørre. Ta gjerne med ekstra strømper. Se også Generell turinformasjon.

Start: Øverland P-plass kl. 11.00.

Kollektiv: Buss 150 fra Bekkestua til Øverland P-plass (sjekk rutetider). Gå av på holdeplass Åsterud som ligger i bakken over parkeringsplassen.

Bratt med brodder til Brunkollen

Når snøen uteblir og is og gresstuster dominerer i marka er brodder flott å ha. Vi hadde opprinnelig planlagt en trugetur men arrangerer i stedet en tur i samme området ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Eldegard Hjelle