Vinteridyll på Krækkja (DNT 26 - 45 år)

Fellestur

Fra dato
28. februar kl. 17:00
Til dato
1. mars kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hardangervidda, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26 - 45
Dette arrangementet er over!

Vi besøker DNTs første hytte på vidda Krækkja, som ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja med utsyn mot Hallingskarvet i nord og resten av fjellplatået sør-, vest,- og østover. Hardangervidda nasjonalpark er et paradis å ferdes på ski. I løpet av dagene vi har i dette vintereventyret, blir det flere, fine og trivelige dagsturer.

Etter hver turdag er det godt å innta peisestua, der vi kan nyte en varm kopp drikke og skue utover det vakre landskapet vi nettopp har vært inne i. DNTs nye bestyrere på Krækkja, Signe og Per Martin, sørger for mat på bordet og ønsker alle velkommen.

Program

Dag 1: Ankomst Krækkja (1161 moh), ca 4,5 km/1-2 t.
Oppmøte på Fagerheim Fjellstue 17:00. Derifra går vi på ski over vannet Storekrækkja til DNT hytta Krækkja (så lenge isen er trygg). Når vi ankommer hytta tar oss inn, og nyter middag i fellesskap. Vi samles deretter i peisestua etterpå hvor turleder går gjennom programmet de neste dagene og informasjon om turen videre. Husk å ta med mat og drikke til reisedagen!

Dag 2: Opphold Krækkja
Dagstur fra hytta. Turleder forteller hvor turen går dagen i forkant. 

Dag 3: Krækkja - Fagerheim (1163 moh), hjemreise, ca 5 km/1,5 t.
Etter en lang og rolig frokost går vi en tur i området før vi tar skituren over Storekrækkja til Fagerheim. 

Info: Vi prøver å få til samkjøring fra Oslo, så vi holder av 4 plasser til personer som kan stille med bil med plass til 3 stykker hver. Oppgi i så fall dette når du melder deg på. 

Viktig info om betaling: 500 kr dekker kost og losji per døgn, så det blir totalt 1000 kr for to netter! Inkludert er overnatting, middag, frokost, og niste. Dette betales direkte til hytta. NB! Det er ikke mulig å melde seg av, og hytta vil sende faktura hvis man ikke møter opp. Transport gjøres opp i bilene. 

Info om turen: Turkart Hardangervidda 1:50 000. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter. Det er obligatorisk for alle deltakere på vinterturer å ha med egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. Skifeller og snøbriller (stormbriller) er også svært nyttig utstyr på vinterturer. Les gjerne mer om våre forslag til skifeller og skismøring.

"Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les dette! Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turlederne i forkant! NB! Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge". Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Med forbehold om endring i programmet!    

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Vinteridyll på Krækkja (DNT 26 - 45 år)

Vi besøker DNTs første hytte på vidda Krækkja, som ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja med utsyn mot Hallingskarvet i nord og resten av fjellplatået sør-, vest,- og østover. Hardangervidda nasjonalpark er et ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ivar Marthinusen