AKTIV: Hardangervidda 27.- 30. august 2020

30. august
Fellestur, Fottur, #Aktiv
Aktiv, Tønsberg og Omegn Turistforening

Siste helgen i august inviterer Aktiv til tur på Hardangervidda! Vi går fra hytte til hytte med ca 6-8 timers turer hver dag. Felles avreise fra Tønsberg torsdag 27.august på ettermiddagen. Vi starter fra Kalhovd fredag morgen og legger i vei til Mårbu og videre til Rauhelleren. På søndag returnerer vi til Mårbu og tar båten tilbake over Mår. Turen inkluderer fullpensjon på dobbeltrom og 4-6 sengs rom. Ta med lakenpose og godt humør. Turen passer for deg som er turvant og har lyst til å være sammen med andre i fjellet.

Pris medlem DNT: kr 3.515,- Ikke-medlem: kr 4.480,-. Deltagerne spleiser på reiseutgifter med bil.
Gi beskjed ved bestilling om eventuelle allergier.
Minimum antall deltagere er 6, maksimum 12. Siste frist for påmelding er 1.august 2020. Alle deltagere vil bli kontaktet av turleder før avreise. Se DNT for pakkeliste sommer.

Dag 1: Ankomst Kalhovd (1.099 moh)
Avreise med samordnet bilkjøring fra Tønsberg kl 15.00. Ca 3,5 timers kjøring til Kalhovd (bomvei med kortbetaling) hvor det venter en deilig middag kl 19.00. Etter middag samles vi i en av stuene for velkomst og presentasjon. Innkvartering på dobbeltrom.

Dag 2: Kalhovd-Mårbu (1.1146 moh) ca 19 km/ca 6 timer + pauser
En fin turdag venter, vi starter tidlig etter en god frokost og nistesmøring. Vi parkerer ved Mår og tar fatt på stigningen opp til Mårsbrottet og over Syvrenuten (1360moh). Terrenget inn mot Mårbu er variert med fine utsiktspunkt over Mår. Innkvartering på 4-6 mannsrom.

Dag 3Mårbu- Rauhelleren (1220 moh) ca 22 km/ca 6 timer + pauser
Terrenget inn til Rauhelleren er ganske flatt. Vi krysser Normannslepa på veien og nyter sol over vidstrakte vidder. Det blir sikkert tid til et lite bad også. På Rauhelleren venter full oppdekning, nå er vi langt inne på Hardangervidda! Innkvartering på 4-6 mannsrom.

Dag 4Rauhelleren-Mårbu (1.146 moh) ca 22 km/ca 6 timer + pauser
Vi går samme veien tilbake til Mårbu, men får en helt annen opplevelse og utsikt enn dagen før. Båten over Mår tilbake til Synken (og bilene) går kl 15.45-den bør vi rekke.

Med forbehold om endringer i program og rute.
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, værforhold ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen

______________

PS
Vi følger DNTs vedtatte smittevernplan for aktiviteter, og da skal smittefaren være liten.
Smittevernplanen er helt i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene. Endrer myndighetene sine anbefalinger, kommer vi til å følge etter

Disse reglene gjelder >

Turledere: