Turledersamling DNT ung 2020

Annet

Fra dato
31. januar kl. 17:00
Til dato
2. februar kl. 14:00
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Annet, , Dntung, Turledersamling
Arrangører
Den Norske Turistforening, DNT ung
Turområde
Saltfjellet og Svartisen (se kart)
Turkode
30078
Dette arrangementet er over!

Årets turledersamling går til Lønsstua på Saltfjell, Nordland fylke.

Denne samlingen er ment som en gulrot for aktive turledere i DNT ung. Vi ønsker at så mange som mulig DNT ung lokallag blir representert og har et tak på 20 deltagere. Hugo Furnes og Amalie Fjellsøy fra landsstyret har ansvar for å arrangere samlingen, men vi blir veldig glad hvis noen av dere ønske å hjelpe til for å gjennomføre lang og kort tur på lørdag.

Målgruppe

Denne turledersamlingen er åpen for alle turledere i DNT (min. grunnleggende turledere) mellom 16-26 år, men er beregnet hovedsakelig på sommer- og vinterturledere. Dersom du er grunnleggende turleder bør du være motivert for å utdanne deg videre i kursstigen, da samlingen er rettet mot sommer- og vinterturledere. 

Tilkomst:

Den enkleste måten å komme seg til Lønsstua er med tog, hytten ligger 500 meter unna Lønsdal togstasjon. Man kan ta tog fra Trondheim (8 timer) eller Bodø (2 timer). Se vy.no for togbilletter. Husk at miljøvett er fett!

Utstyr:

Skiutstyr og vinterbekledning. Været på Saltfjellet i januar kan være ganske røft.

Mat:

Det blir felles middag på fredag og lørdag, i tillegg til suppe på søndag formiddag. All mat utover dette må deltagerne ordne på egenhånd. Middag på lørdag blir bål-buffet (se lengre nede i skrivet).

Deltakeravgift:

Deltakelse for medlem er 200kr og for ikke-medlem er prisen 300kr. Hver deltaker må selv dekke reiseutgifter eller ta kontakt med eget lokallag for eventuell reisestøtte.

Påmeldingsfrist: 24. januar 2020

Program:

Fredag:

 • ankomst (vi setter i gang du er død)
 • middag
 • sosialt

Lørdag:

 • Frokost
 • Fjelltur (et lengre og et kortere alternativ)
 • Bål-buffet
 • Diskusjonssak

Søndag:

 • Kort tur for dem som ønsker
 • Hjemreise

 

Fjelltur Lørdag:

Kort tur:

Endelig rute er ikke helt avklart, men vi satser på ca 5 km og godt med pauser. Ta med ski og godt humør.

Lang tur:

Vi går mot Sverige! Dette blir en ca 15 km skitur med 900 meter oppstigning, toppen heter Visskistjårro og ligger østenfor Lønsstua. Noen (som heter Hugo) tar ansvaret. Det blir gode muligheter for oppfriskning av kart og kompass kunnskaper underveis. Vi holder rolig tempo, slik at alle er komfortable underveis. På veien ned blir det god mulighet til å vise frem de ambisiøse fjellski telemarksvingene, høyhastighets randosvinger eller en skikkelig trynings med skiene over nakken! Altså har vi nedkjøringer tilpasset enhver smak.

 

Hva er …

… du er død?

En lek som går parallelt med resten av opplegget og gjerne kan vare i flere dager. Alle får utdelt en lapp med et navn på en annen deltager, et sted og en ting. F.eks. Amalie får lappen «Hugo Furnes, Hemsen, Brokkoli». Dermed vil det si at hvis Amalie klarer å være aleine med HugoHemsen mens hun holder en brokkoli, så er Hugo død og må gi sin lapp til Amalie. Spillet fortsetter til alle er død utenom en person: vinneren.

… bål-buffet?

Vi oppfordrer alle deltagende lokallag til å forberede en rett som kan lages på bål. Dermed er det om å gjøre og tilberede en enda litt bedre rett på bålet enn de andre lokallagene. Ta med ingredienser selv eller send handleliste til Hugo innen Onsdag 29. januar, så kan det handles for dere. Alle rettene serveres som en buffet. Landsstyret stiller med ved til bål.

… diskusjonssak?

Vi vil ha en liten sesjon angående det å lage et egent DNT ung aktivitetslederrkurs.

 

Kontaktinfo

Kontakt Amalie Fjellsøy (amalie.fjellsoy@dnt.no)  eller Hugo Furnes (414 95 753, hugo.furnes@dnt.no) hvis du har spørsmål.

Turledersamling DNT ung 2020

Årets turledersamling går til Lønsstua på Saltfjell, Nordland fylke. Denne samlingen er ment som en gulrot for aktive turledere i DNT ung. Vi ønsker at så mange som mulig DNT ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Amalie Fjellsøy
 • Hugo Stavseth Furnes