AVLYST -- Familiepakka - Toppturcamp 2020

Fellestur

Fra dato
21. august 2020 kl. 14:00
Til dato
23. august 2020 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Familietur, Barnasturlag
Arrangører
Barnas Turlag Lillehammer, DNT Lillehammer
Turområde
Jotunheimen, Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

AVLYST - vi har i dag etter samtaler med turguidene våre valg tå utsette turen til Veslepiggen. Dette er på grunn av at det er meldt sterk vind samt mye nedbør i fjellet. Da den planlagte turen ikke kan gjennomføres på en forsvarlig måte samt at det er vanskelig å finne alternative turer i Jotunheimen velger vi å gjennomføre turen på et annet tidspunkt.

----------------------------------

De siste åra har vi med hell samla de største barna for kule opplevelser blant spisse fjell i Jotunheimen! I år lanserer vi Familiepakka – hele familien kan være med til camp, de største blir med på guidet tur til VESLEPIGGEN!

Til Veslepiggen er det plass til 15 personer. Hvert barn må ha med seg en voksen. Det trenger ikke å være en-til-en. Toppturen krever påmelding. Men meld på BARE de som skal være med på toppturen. Du som ikke skal være med på topptur sender en mail til ragnhildholoe@gmail.com eller ingvillh@gmail.com

Resten av familien blir med på telttur og være i camp eller gå en letter tur i området på lørdag. Vi kommer til å ha forslag til turer/ aktivitet.

Søndag blir det en felles tur/ opplevelse for alle. Og vi satser på å stoppe i Lom og spise pizza sammen på vei heim.

Vi setter camp ikke så langt fra toppturmål. FØLG MED for ytterligere info. 

På grunn av restriksjoner i forbindelse med koronaviruset må alle være med å bidra til å holde avstand til andre enn egen familie. Det vil bla si at vi alle lager vår egen mat. Men vi satser på å spise samtidig slik at vi får en hyggelig og sosial tur.

Vi forventer at deltakere setter seg inn i DNT sine turvettregler og etterlever disse på tur.

Utstyr: Utstyr for høyfjellet, gode fjellsko, vindtette og varme klær. Lue, buff, vindtette votter etc. Telt, soveposer, liggeunderlag.  Mat og drikke, kokeapparat/ brenner, panner/ kjeler, kopp/ fat og bestikk. Dopapir og søppelpose. 

Vanskelighetsgrad: Utfordrende til enkel

Avreise: INDIVIDUELL avreise/ adkomst

Påmelding: Innen 14. august på våre nettsider

Pris: Kun til toppturen: 200 kr barn og 300 kr voksne DNT-medlemmer/ (ikke-meldmenner 400/600,-) 

Turledere: Ragnhild Moen Holø, tlf. 958 35 834 og Ingvill Helset, tlf. 952 20 406

Turbeskrivelse: Veslepiggen 2369 moh (kart - se bildene lenger ned på siden)

Veslepiggen er til tross for sitt noe beskjedne navn Norges 6. høyeste fjell. Den befinner seg ved siden av Galdhøpiggen og er nøyaktig 100 m lavere. Til tross for flott beliggenhet i fantastiske omgivelser blir den lite besøkt. Man er som oftest alene her, og kan observere kaoset som utspiller seg på storebror bare noen meter like bortenfor.

Utgangspunktet er Juvasshytta (1841moh) og videre i samme spor som turen opp til Galdhøpiggen. Etter ca 3 km befinner man seg på Styggebreen som er veien videre. Ca halvveis oppover mot Galdhøpiggen forlater man 100-manns-taulagene og går vår egen vei mot Veslepiggen. Fra breen og opp mot topplatået er det noe klyving med gode tak. Returen kan legges samme vei, eller via Galdhøe (2283).

Antall kilometer: 11 km

Høydemetre: 528

Estimert tid: 7-9 timer

 

AVLYST -- Familiepakka - Toppturcamp 2020

AVLYST - vi har i dag etter samtaler med turguidene våre valg tå utsette turen til Veslepiggen. Dette er på grunn av at det er meldt sterk vind samt mye ...

Kontaktinformasjon:

  • Ragnhild Holø
  • Tlf. 958 35 834

Turledere:

  • Ingvill Helset
  • Ragnhild Moen Holø