Avlyst Jubileums topptur til Galdhøpiggen

Fellestur

Fra dato
19. juni kl. 16:00
Til dato
21. juni kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barnasturlag, Galdhøgiggen
Arrangører
Barnas Turlag Lillehammer, DNT Lillehammer
Turområde
Jotunheimen, Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Turen må dessverre avlyses på grunn da den ikke kan gjennomføres innenfor gjeldende smittevernsbestemmelser.

Barnas Turlag markerer at DNT Lillehammer er 75 år med tur til Norges høyeste fjell! 

Dato: 19-21 juni 2020. 

Målgruppe: Barn i alderen 7 til 12 år med ledsagende forelder/-re.

Reise: Reise arrangeres av hver enkelt. Oppmøte Bøverdalen fredag kveld 19. juni. 

Overnatting; Vi bor i hytter på Galdesand camping i Bøverdalen. Ta med eget sengetøy/sovepose. Barnas turlag fordeler sengeplasser i hyttene før avreise. Det er like mange sengeplasser som plasser til aktivitetene, så det er i utgangspunkt ikke beregnet plass til ekstra ledsager som ikke deltar på aktivitetene. 

Mat: Det er bestilt felles middag på campingen lørdag kveld. Det blir servert norsk husmannskost. Gi beskjed om evt. allergier/intoleranser til Barnas turlag. Frokost, niste/lunsj og øvrig mat ordnes av hver enkelt.

Opplegget for helgen:
Fredag 19. juni kl. 19.00, informasjon fra turledere i Barnas Turlag og bli kjent aktiviteter på campingen
Lørdag 20 juni: Topptur til Galdhøpiggen fra Juvasshytta. Turen ledes av guider fra Juvasshytta/Galdhøpiggen Sommerskisenter. Felles middag når vi kommer tilbake til campingen. Frie aktiviteter på kvelden. 
Søndag 21. juni: Klatring i Galdhøpiggen klatrepark ved Raubergstulen.  Hjemreise etter avsluttet klatring. 

Informasjon om turen til Galdhøppiggen: Dette er en krevende tur på 7-8 timer totalt. Vi går i taulag over bre både på vei og opp og ned. Man må aldri gå på bre uten tau. Det er ikke lov å forlate taulaget.  Det kan være tungt å gå på bre om det er løs snø. Turen mellom bre og topp er bratt på noen partier. I enkelt partier er det bratt på siden om traseen og det er viktig at voksne passer på at barn ikke forlater gruppen. 

Informasjon om klatring i klatreparken: Klatreparken har 6 ordinære løyper og 1 barneløype. De er fra 1 meter til 12 meter over bakken. I barneløypa kan voksne gå sammen med barnet, enten i løypa eller på bakken. Guider fra klatreparken orienterer om parken, regler, utstyr og sikkerhet. Når klatringen er i gang er de voksne ansvarlig for at egne barn følger sikkerhetsregler og at de bruker løyper de mestrer. 

Viktig informasjon: Foreldre som melder på barn på denne turen har ansvar for å vurdere om barnet er motivert for, og vil klare turen opp til Galdhøpiggen, samt at man også selv er i god nok form til å klare turen selv og ta hånd om barnet. Hvis man ikke er i god nok form, er syk eller skadet skal man ikke ta turen. Hvis en person ikke klarer turen må hele taulaget snu, og det vil få konsekvenser for alle. Galdhøpiggen står der til en senere anledning. Ingen barn kan delta uten at de har med ansvarlig voksen som deltar på alle aktiviteter. 

Både barn og voksne må ha med seg klær til alle værforhold inklusive lue, votter, vindjakke med hette og regnklær. Husk solbriller og solkrem! (skarpt lys på breen). Alle må gå i fjellsko som går over anklene. Alle må bære med tilstrekkelig med mat og drikke. Turen til Galdhøpiggen avlyses dersom været er dårlig.  Turledere fra Barnas Turlag, og guider fra Juvasshytta står fritt til å nekte deltakere til å bli med på turen hvis det viser seg at deltakere ikke har tilstrekkelig utstyr eller fysiske forutsetninger. DNT Lillehammer/Barnas Turlag forutsetter at alle deltakere har egen reiseforsikring.

Pris ekskl. reise for hele helgen: 500 kr per person for DNT medlemmer, 750 kr for ikke medlemmer. Bindende påmelding. Begrenset antall plasser. Påmelding på våre hjemmesider. 

Veileder: Nina Brandsar, tlf. 980 29 829, og Maria Brandslien, tlf. 980 12 451 

Jubileums topptur til Galdhøpiggen

Barnas Turlag markerer at DNT Lillehammer er 75 år med tur til Norges høyeste fjell!  Dato: 19-21 juni 2020.  Målgruppe: Barn i alderen 7 til 12 år med ledsagende forelder/-re. Reise: Reise arrangeres av ...

Kontaktinformasjon:

  • Nina Brandsar
  • Tlf. 980 29 829

Turledere:

  • Nina Linnea Brandsar
  • Maria Brandslien