Tåkeheimen og Helgelandsbukken

Fellestur

Fra dato
18. juli kl. 12:00
Til dato
19. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tåkeheimen, Svartisen
Arrangører
Meløy Turlag, Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT20-MT-08
Dette arrangementet er over!

360-graders panorama over isbre, fjorder, øyer og majestetiske fjellrekker, med overnatting på DNTs mest utilgjengelige hytte som bonus.

Turen starter ved havnivå og går bratt opp langs Engenbreen, en av Norges vakreste og lavest liggende brearmer. På 1071 moh finner vi DNT`s hytte Tåkeheimen med utsikt til Svartisen, brearmer og fjorden hvor vi startet. Etter en matpause fortsetter vi opp til Helgelandsbukken på 1454 moh. På turen kan den heldige få et glimt av Svartisvalmuen, en fredet blomst som ikke vokser noen andre plasser i verden.

For å komme til Tåkeheimen og Helgelandsbukken må du ta rutebåt fra Holandsvika til Engen kai. Herfra går det grusvei ca 3 kilometer frem mot oppstigningen ved brearmen. Det finnes muligheter for å leie sykkel ved Engen kai. Fra grusveien går det T-merket sti hele veien opp til Tåkeheimen.

Holandsvika og rutebåten ligger ved Kystveien (fylkesvei 17) ca 2,5 timer (160 km) sør for Bodø. Hit kan du komme deg med buss eller bil, vi kontakter alle påmeldte i forkant av turen for å kunne avtale samkjøring der det passer.

Den enkelte dekker utgifter til overnatting på hytta, båt/buss og mat. Det er ikke noe mat på hytta, så alt må medbringes fra start, i tillegg til lakenpose/sovepose. På denne tiden av året er det ofte fullt på hytta, så det kan være greit å ha med liggeunderlag også, i tilfelle det ikke er sengeplasser nok til alle. 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Rune Lundli
  • Torunn Bjørnson