Gratis dagskurs skred for ungdomsmedlem i DNT (t.o.m 26 år) - AVLYST

Kurs, Skredkurs, Dagskurs
DNT ung Bodø, Bodø og Omegns Turistforening
BOT20-K-05
Dette arrangementet er over!

Er du under 27 år, medlem av DNT, toppturentusiast og er interessert i kurs om skred? Da er dette midt i blinken for deg! I tillegg er det gratis - litt av en deal med andre ord! Begrensa antall plasser.

Er du ikke medlem, kan du allerede idag ordne medlemskap her. Av fordeler kan det nevnes gode priser for hytteovernattinger, redusert pris på flere turer og ikke minst en god investering i helsa.

Formålet med kurset:
Formålet er å gi deltakerne økt bevissthet rundt skredfare og hvordan forholde seg til skredfarlig terreng. Kurset skal gi deltakerne et innblikk i under hvilke forhold, hvor og hvordan det løsner skred. Hovedformålet med kurset vil knytte seg mot gjenkjenning av skredterreng, gjenkjenning av åpenbar skredfare og en introduksjon til ferdselsrutiner i skredterreng. Kurset gir videre en innføring i grunnleggende kameratredning med bruk av sender/mottaker.

Målgruppen for dette kurset:
Målgruppen er brukere av vinterfjellet som allerede ferdes i skredterreng; primært off-piste kjørere i og i nærheten av skianlegg.
Det er svært begrenset hva man kan lære om ferdsel i skredterreng på en dag. Bevisstgjøring om skredfare er det sentrale i dette kurs; for å lære praktiske ferdigheter oppfordrer vi til å ta et tredagers kurs.

Det kreves ingen forkunnskaper om skred, men deltakelse forutsetter grunnleggende alpine skiferdigheter.

Utstyrskrav:
• randoneeski/alpine turski, telemarkski, eller splittboard med feller
• Søkestang, spade og sender/mottaker (ASSS)
• skallbekledning
• isolerende genser/jakke
• ullundertøy
• lue, 1 par varme votter og et par hansker
• niste og (varm) drikke
• solbriller og/eller skibriller*
• kompass*
• hjelm*
• vindsekk*
• førstehjelpsutstyr*
• bratthetsmåler*
* anbefales, men ikke påkrevet.

Oppmøte: på Shell HUMØR-senteret lørdag kl 8.00 for samkjøring til Valnesfjorden (gi gjerne tilbakemelding ved påmelding om du har bil eller trenger skyss). Er tilbake i Bodø utpå ettermiddagen.

Kontakt turleder Kristoffer Olofsson (45282852) dersom du har spørsmål om oppmøtested eller annet.

Anbefalt litteratur: Nes, Christer Lundberg.(2013) Skikompis. Førde: Selja Forlag

Vi ber alle som ønsker å være med om å sette seg inn i folkehelseinstituttets informasjon og anbefalinger når det gjelder Coronaviruset for å unngå spredning.

• Kristoffer Olofsson
  • Tlf. 452 82 852