Camp Glomfjord - AVLYST

15. mars
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Basecamp, Randonee, Aktivitet Topptur, Svartisen, Meløy, Glomfjord, Turkatalogen2020
DNT Fjellsport Bodø, Bodø og Omegns Turistforening
BOT20-F-04
Dette arrangementet er over!

DNT fjellsport tar deg med til årets topptur i vakre Meløy med basecamp i Glomfjord.

Glomfjord ligger nord for Svartisen, og er omgitt av høye, bratte og mektige fjell med mange skimuligheter, et par timers kjøring sørover fra Bodø. Toppene strekker seg opp mot 1000 meter over havet, og er svært tilgjengelige for oss som liker skikjøring. Det er mange muligheter, Middagstuva, Ronstinden, Istinden, Tverrfjellet, Spanstinden, Digra, Skjeggen, Breitinden og Eitertinden bare for å nevne noen. Det er rom for mye gøy skikjøring, hvor vi beveger oss i breområde ved Svartisen, bratte fjell med spektakulær havutsikt så langt øyet rekker.

Kystklimaet i nord kan gjøre væreforholdene noe ustabil, vi tar derfor forbehold om at det kan bli endringer i veivalg og ski topper.

Ferdigheter: Forutsetningen for å være med på tur er at du har hatt skredkurs og har erfaring med å ferdes i bratt terreng. Turene vil ha noe varierende vanskelighetsgrad.

Nivå: Krevende

Overnatting: Basecamp i Glomfjord, der vi har totalt 20 sengeplasser fordelt på 9 rom. Stort kjøkken, stue, stort bad med badstue.

Pris: Ikke endelig avklart, men selvfølgelig med rabatt for DNT-medlemmer, og den vil legges ut her i god tid før påmeldingen åpner.

Utstyr: skredsøker, toppturski, hjelm, søkestang, stegjern, isøks, spade, ligge underlag. Utstyr kan også lånes av DNT, gi i så fall beskjed ved påmelding.

Kart: Det store Saltfjellkartet (2007) 1:100 000 fra Salten friluftsråd.

Oppmøte: Vi avtaler felles møtested og koordinerer biltransport. Turen fra Bodø til Glomfjord tar ca. 2 timer og drøye 130 km.

• Anders Nordgaard Dahle
  • Tlf. 478 64 783