På topptur til ukjente Nova (1505)

13. mai kl. 10:30 - 15:00
Stavanger Turistforening, Sandnes Turlag
Dette arrangementet er over!

For at denne turen skal være trygg for deg og våre turlederne jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi begrenser gruppestørrelsen, og vi krever påmelding på alle våre turer slik situasjonen nå er. Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her. Takk for tålmodigheten.

Turbeskrivelse:
Vi starter turen fra parkeringsplassen på Øvre Hetland, går østover på stier og passerer Grimmeliknuten før vi kommer ut på myrene ved Grimstjørna her er stiene til tider vekke. På vei ned mot Breivikstemmen, på gjengrodde stier, vil vi få en flott utsikt mot Nova. Ved Breivikstemmen starter vi oppstigning til Nova i et krevende terreng med lite/uten stier. Når vi kommer opp til Nova (307 moh), får vi en fantastisk utsikt over Ryfylke og i klarvær ser vi helt til Karmøy. På nedturen går vi fortsatt i et ulendt terreng mot Furetjørna og kommer etter hvert inn på T-merket løype og fortsetter på stier tilbake til bilene. Turen er ca. 10 km.

Oppmøte (tid og sted):
Parkeringsplassen på Øvre Hetland kl. 10.30. Ca ved Kleivedalsveien 209.

Retur:
Turen tar ca 4 timer

Turledere:
Gunn Grefstad, e-post; grefstad(@)lyse.net, mobil 97129018
Hilde Grøtte

Ta med:
Mat og drikke, klær etter været, kjekt med kikkert og godt fottøy.

Pris:
Gratis for medlemmer! Ikke-medlemmer betaler kr. 40,- per voksen. Eventuell betaling ved påmelding. Vi tar Vipps #520944

Turledere:

• Gunn Grefstad