Avlyst Snøhuletur og bivuvakk i vinterfjellet; vi graver oss ned! (15–26 år)

Fellestur

Fra dato
7. mars kl. 07:30
Til dato
8. mars
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
520
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vi graver oss ned i snøen!

Dette blir en helg dedikert til å lære å bygge bolig i snøen med kun spade og søkestang som redskap. Vi tar toget opp ditt det er snø, og finner et godt egnet sted for å grave oss inn i snøen. Det blir mye fokus på å lære å bygge en komfortabel og trygg snøbivuakk. En trenger ikke forkunnskaper om snøhule, men du må ha gått på ski i fjellet før.

Å sove i en snøhule er en opplevelse for seg selv. En god snøhule stenger all uvær ute og er betydelig mer komfortabelt enn telt på vinterfjellet. Temperaturen inne kan faktisk holde seg nærmere null selv om det er mange minusgrader ute. I tillegg er det viktig å kunne bygge en snøbivuakk om man ferdes på høyfjellet om vinteren. 

Bergensbanen bærer oss opp til fjells tidlig på lørdag. Nøyaktig sted og tid blir bestemt nærmere når vi kan se snøforholdene. To-tre timers situr regner vi med for å finne et godt egnet sted, og resten av lørdag går til bygging og en god middag på primus. Vi skal lære om forskjellige typer snøbolig, hvordan finne et godt sted for å grave, sikkerhet rundt og evt. snøtyper. På søndag satser vi på bra vær og noen fine svinger i nysnøen. Etter en dagstur, tar vi toget ned, og regner med å komme til Bergen på kvelden (tidspunkt kommer).

OPPMØTETID: STED: Bergen Jernbanestasjon kl. 07:30. Toget går kl. 07:57.

HJEMREISE: 15:45 (tog fra Upsete) i Bergen kl. 17:56.

UTSTYR: Spade, søkestang og skredsøker stiller vi med til de som trenger. Hør med oss om du vil være med på turen og mangler annet utstyr, så finner vi en løsning. Du vil trenge fjell/ski med stabile bindinger og helst stålkanter, varm sovepose og liggeunderlag. Deltakere vil få en detaljert utstyrsliste med annet informasjon.Se også DNT sin pakkeliste for vinterturer i høyfjellet.

Mat: Middag er inkludert. Lunsj/frokost lørdag og søndag ordner hver enkelt selv. Husk å ta med drikke og nok energirik mat/ snacks. Det krever mye energi å grave snøhule og holde varmen utendørs om vinteren. 

Generelle vilkår: Les generelle vilkår.

PRIS: kr 150,- medlem. kr 400,- ikke-medlem .Prisen inkluderer:  turledelse, middag lørdag og evt. leie av utstyr. Lunsj/frokost lørdag og søndag ordner hver enkelt selv. Togbilletter kjøper hver enkelt selv. Bli DNT-medlem - Meld deg inn her. 

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Konstantin Plotkin