Grunnleggende turlederkurs (DNT2645)

Kurs

Fra dato
2. oktober 2020 kl. 17:00
Til dato
4. oktober 2020 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Dnt2645
Arrangør
DNT Telemark
Turområde
Telemark - Lifjell (se kart)
Turkode
DNT 26 - 45 Telemark
Dette arrangementet er over!

DNT 26 – 45 Telemark har blomstret det siste året, og vi har nå et bredt tilbud av turer i Telemark regionen. For å være hovedturleder på våre turer må man ha grunnleggende turlederkurs. På kurset lærer du hvordan å ivareta sikkerheten til en gruppe på tur og nyttig turkunnskap som er god å ha i bakhånd når du leder turer for oss. Da vi er i rask vekst er behovet for nye turledere høy, og vi oppfordrer derfor personer i alderen 26 – 45 år til å søke.

Grunnleggende turlederkurs er andre trinn i turlederstigen, og et ambassadørkurs vil bli satt opp 23. september (uken før). For å få opptak til grunnleggende turlederkurs, må man ha bestått ambassdørkurset til DNT. Les mer om turlederutdanningen her: https://www.dnt.no/turleder/. Etter endt Grunnleggende turlederkurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet for alle våre turkategorier. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid.


Generell informasjon:

Hvem passer kurset for?
Alle som ønsker å lede turer lokalt for DNT 26 – 45 Telemark. Du trenger ingen forkunnskaper, men må ha deltatt på ambassadørkurs, samt ha gyldig DNT medlemsskap. Vi ser etter inkluderende, hyggelige og ansvarsbevisste personer som er turvandt, behersker kart og kompass og liker å ta med andre på tur.

Hvor:
Sommerseter. Overnatting er inne, men vi oppfordrer deltakerne til å sove ute i løpet av helgen da det er begrenset med sengeplasser. Varm sovepose og annet relevant utstyr må i så fall selv medbringes. 

Oppmøte:
Man kan kjøre helt inn til hytta. Vi møtes på hytta 17.00 fredag 02. oktober. 

Kursslutt:
Vi avslutter søndag 04. oktober kl. 17.00 på hytta. 

Pris:
Kr. 1.250,- for DNT-medlemmer. 

Prisen dekker grunnleggende turlederkurs, Turlederhåndboka, enkel middag fredag kveld, middag lørdag kveld, overnatting, frokost og lunsj på lørdag og søndag. Oppgi evt. matallergier ved påmelding.  

Påmelding:
Fyll gjerne ut søknadsskjema som du finner her. Dette skal fylles ut og sendes til sinesara@gmail.com innen 21.september. Evt. spørsmål kan stilles til samme adresse. Alle som får opptak på kurs vil motta kursinformasjon ca 2-3 uker før kurshelgen. Informasjonen inkluderer informasjon om kursstart og kursslutt, samt oppgaver som skal forberedes i forkant av kurset. Inkludert i kurset er Turlederhåndboka som kan hentes på Tursenteret i Nedre Hjellegate 2 i forkant av kurset. 

Annen informasjon

Kart og kompass:
Deltakerne må stille med eget kart og kompass.

Kart som benyttes er til salgs i DNTs nettbutikk og i Tursenteret.
Sjekk også ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
 

Hovedinstruktør: Sine-Sara Astad, ansvarlig kontaktperson for DNT 26 – 45, samt turleder og kursinstruktør for DNT Telemark.
Kurs assistent: 

Velkommen til en nyttig, lærerikt og en veldig hyggelig kurshelg med DNT 26 - 45!

Grunnleggende turlederkurs (DNT2645)

DNT 26 – 45 Telemark har blomstret det siste året, og vi har nå et bredt tilbud av turer i Telemark regionen. For å være hovedturleder på våre turer må ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sine-Sara Astad