Telttur til Nansenbu (16-26 år)

26. september kl. 08:00
27. september kl. 20:53
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
539

Legg fra deg bøkene, pakk sekken og bli med oss på utflukt til Nansenbu! Denne helgen drar vi til Bergsdalen for et påfyll med natur og friluftsglede i en hektisk studiehverdag. Er vi heldig kan vi nyte solnedgangen og en stjerneklar himmel etter en fin turdag.

Aktivitetskort: På denne aktiviteten kan du bruke aktivitetskort. Send en påmelding til silje.valla@dnt.no med løpenummer på aktivitetskortet ditt.

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her. Endringer på tur kan komme.

Oppmøtested/tidspunkt:  Bergen jernbanestasjon kl. 09.30. Tog til mot Voss kl.09.59, avstigning på Bulken

Turleder: Mari, tlf. 99106813 + Hanna tlf. 45117424

Lørdag

Vi møtes på morgenen og drar med tog til Bulken, og så taxi opp til Hodnaberg i Bergsdalen. Herfra tar vi på oss sekkene, strammer bærereimene og går til Nansenbu via den monumentale steinene Timeglasset.

Vel fremme ved Nansenbu setter vi opp teltene, lager en bedre middag og hygger oss utover kvelden.

Søndag

Vi starter dagen med en kaffekopp i teltåpningen og en god frokost. Etter vi har pakket sammen campen og sekkene vender vi snuten mot Voss, der vi tar toget hjem

Hjemreise: Søndag kveld. Vi tar taxi fra Borddalen til Voss og tog derfra og hjem.

Mat: Turleder handler inn til middag lørdag kveld. Frokost og lunsj, samt snacks til lørdag og søndag medbringes av hver enkelt deltaker. En mulepose med nøtter, tørket frukt og sjokolade er grei å ha i lommen på turen for rask påfyll av energi.

Utstyr: Gode fjellsko, ullundertøy, vind-/vanntett jakke og bukse, votter, lue, varm genser i fleece/ull eller boblejakke, mat og snacks. Ellers kan du ta en titt på DNT sin utstyrsliste for sommerfjellet (denne er bare til veiledning - det er ikke alt du trenger å ta med deg på denne helgeturen). Turleder koordinerer telt, stormkjøkken, vindsekk og annet fellesutstyr som fordeles på deltakere ved oppmøte.

Pris: 100 kr for medlemmer, 300 kr for ikke medlemmer. Bli medlem her. Inkludert i prisen er turledelse, middag lørdagkveld, felles taxi, lån av fellesutstyr. Transport med tog dekkes av deltakere selv.

Spørsmål? Ta kontakt med aktivitetsavdelingen på tlf. 55 33 58 10 eller epost bht@dnt.no

Turledere:

• Hanna Eskeland