Vinterekspedisjon i Skarvheimen 12.-15.mars

Har du lyst til å lære mer om å ferdes trygt i vinterfjellet?

Fikk du ikke plass på Vinterekspedisjon i Skarvheimen sist vinter? I mars har Fjellboms og Geiterygghytta gleden av å invitere til nytt vinterkurs på Geiterygghytta.

Vinterekspedisjon i Skarvheimen er for deg som har litt erd\faring, men har lyst til å utfordre deg selv til en natt i telt på vinteren. Vil du lære mer om å ferdes trygt i vinterfjellet, men setter samtidig pris på god mat og å sitte foran peisen?

I løpet av en langhelg får du lære om alt fra hvilket utstyr og klær du bør ha med deg til hvordan man graver seg ned og å navivere i vinterfjellet. Du lærer også om snøskred og å lage mat på primus. Ikke minst får du lære og oppleve hvordan man gjennomfører en komfortabel og trygg natt i telt, selv om været kanskje skulle være litt ruskete. Den svært erfarne fjellguiden Kjell Jonsson fra Fjellboms er instruktør. Og selvførlgelig skal vi på tur!

Vi tilbringer to netter på koselige Geiterygghytta. Der nyter vi ikke bare en varm dusj og peisvarme, men deilig hjemmelaget mat og hyggelig vertskap.

Torsdag 12.mars

Fra parkeringsplassen ved fylkesvei 50 er det ca 5 km å gå langs kvistet rute til Geiterygghytta. Bagasjetransport er inkludert i kursavgiften for de som ønsker det. Se punktet Transport for øvrige detaljer.

Vi møtes på hytta og spiser felles middag kl 19. Etter middag har vi sosial samling i peisestua med presentasjon og informasjon om kurset.

Fredag 13.mars

Etter en god frokost der vi også smører en sold matpakke, legger vi ut på vår mini-ekspedisjon. Vi går i retning Kyrkjedøri hvor vi finner en egnet teltplass. Vi lærer om å etablere teltplass og teltrutiner vinterstid. Her vil du også få lært deg å fyre primus.

Hvis været tillater det går vi videre fra teltplassen vår, utenfor merket løype, til Kyrkjedørsnuten 1790 moh. De siste 30 metrene mot toppen går vi uten ski. Utsikten herifra er, på en finværsdag, fantastisk! Det er en lang tur helt til toppen, men vi går med lett opppakking fra teltplassen vår. Dette gjør motbakkene enklere.

Tilbake i campen lager vi felles middag på primus, før vi pryper ned i soveposene våre.

Lørdag 14.mars

Etter en god natt i teltet er det på tide med en solid frokost. Vi fyre opp primusen og lager felles frokost med rykende varm kaffe!

Vi pakker sammen teltleiren og renner tilbake til Geiterygghytta. Her venter Marit og John med varm suppe, og det blir mulig å skifte og hvile litt, før vi starter kurs i nærheten av hytta.

Vi lærer om nødbivuakk ( vi skal grave oss ned i tide), vurdering av islagte vann og navigasjon. Kunnskap on skred er viktig! Vi skal lære oss hvordan vi unngår å bli tatt av skred, og hva vi gjør hvis vi skulle bli tatt. Er været ruskete tar vi teori om bekledning og utstyr innendørs.

Vi rekker en dusj og noe godt å drikke, før vi spiser en 3-retters middag kl 19. Resten av kvelden koser vi oss i peisestua.

Søndag 15.mars

Etter nok en god frokost rekker vi en kortere tur i området eller tid til å gå gjennom de elementene vi eventuelt ikke fikk tid til på lørdagen. Vi spiser matpakka vår i solveggen på hytta, slik at vi er klare til hjemreise senest kl 15.

Man følger på egen hånd kvistet løype tilbake til parkeringsplassen. Bagasjen kan bli fraktet.

Transport

Det enkleste er å kjøre egen bil til parkeringen vest av Geiteryggtunnellen. Veibeskrivelse finner du her
Vi oppfordrer til å reise miljøvennlig, og hjelper gjerne med å koordinere samkjøring.

Krav og utstyr

Deltagerne må ha grunnleggende skiferdigheter. Fjellski med stålkanter er å anbefale.

Følg DNTs pakkeliste for vinter.

Du må være utrustet for en natt i telt. Lån av ekspedisjonstelt er inkludert, men du må selv stille med liggeunderlag og sovepose. Vi anbefaler å ta med ett ikke-oppblåsbart- og ett oppblåsbart liggeunderlag.

Skulle det være sikkerhetsutstr du mangler, for eksempel snøspade eller vindsekk, ta kontakt, så får du låne dette uten ekstra kostnad. Ved manglende sikkerhetsutstyr vil du kunne bli nektet deltagelse.

God vinterpose og liggeunderlag kan leies.

Pris

Prisen inkluderer, hvis ønskelig, bagasjetransport til og fra parkeringen og hytta, 2 overnattinger i 4-sengsrom, 1 natt i telt, alle måltider, guiding og lån av fellesutstyr. Drikke og anne betales av den enkelte i tillegg.

Reise er ikke inkludert i prisen, og organisers av den enkelte.

Høsttilbud fram til 31.oktober:

Pris DNT-medlem: kr 3 850,-
Pris ikke-medlem: kr 4 390,-

Påmelding etter 1.november :

Pris DNT-medlem: kr 4 250,-
Pris ikke-medlem: kr 4 800,-

Ikke medlem? Meld deg inn her

Booking

Booking og spørsmål om kost og losjo sendes på e-post til geiteryggen@dntoslo.noGi opp navn på kurset og dato ved bestilling.

Spørsmål om kurset kan sendes  post@fjellboms.no

Vilkår for deltagelse på kurset kan du lese mer om her

Vinterekspedisjon i Skarvheimen 12.-15.mars

Har du lyst til å lære mer om å ferdes trygt i vinterfjellet? Fikk du ikke plass på Vinterekspedisjon i Skarvheimen sist vinter? I mars har Fjellboms og Geiterygghytta gleden ...