Skålabu og Via Ferrata Loen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
28. august 2020 kl. 08:00
Til dato
30. august 2020 kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
535
Dette arrangementet er over!

Denne helgen skal vi gå fra fjord til fjell i Loen, Sogn og Fjordane. Her kan du krysse av både Skåla og Via Ferrata på listen din! Via Ferrata er italiensk for «jernsti» og går ut på å klatre i fjellet ved at man følger stålwire, bøyler, stiger og broer til fjellets topp. Her kan både erfarne og uerfarne klatrere vise seg frem! Dette byr på en luftig opplevelse, særlig ved kryssing av Gjølmunnebrua som henger over hundre meter over bakken... Bli med på en spennende og aktiv helg i Sogn og Fjordane!

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Oppmøtetid og sted: Oppmøte på parkeringensplassen ved AdO kl. 08:15. Avreise kl. 08:30 med private biler. Skriv gjerne i påmeldingen om du kan disponere bil og antall seter.

Aldersgrense: 19-30 år

Turledere: Fredrik A. Kaada (mob. 45500375) og Sindre Mogen.

Turbeskrivelse:

Fredag: Vi står opp tidlig og fordeler oss i private biler før vi kjører av gårde. Ved ankomst beveger vi oss bort mot stistart for Skålabu og gjør oss klar for å bestige Skåla som ligger hele 1836 moh. Turen er beregnet til å ta ca. 5 timer og er 7,7 km lang.  Det er mye oppstigning, så dette blir en tung etappe. Vel fremme på hytten lager vi oss et godt måltid før vi sniker oss ned i lakenposen for kvelden.

Lørdag: Vi lager oss en god frokost og rydder etter oss før vi beveger oss ned Skåla igjen. Vi tar oss god tid og nyter dagen ute - før vi setter opp telt/lavo og lager middag på kvelden.

Søndag: Idag skal vi sette kursen mot Via Ferrata Loen. På toppen kan vi nyte en vidunderlig panoramautsikt før Loen Skylift frakter oss ned igjen til fjorden. Etter en lengre matpause vender vi nesen hjemover mot Bergen igjen. Forventer å ankomme Bergen sent søndag kveld.

Mat og utstyr: Deltakere tar med egen niste og snacks, turledere ordner middag fredag og lørdag. Ta gjerne med klatrehansker hvis du har, dette kan også kjøpes i Loen til 50 kr. Til Via Ferrata anbefales anmarsjsko/tursko rågummiert såle da disse har best grep i fjellveggen. Annet klatreutstyr leies av Loen Active og er inkludert i avgiften. Ellers se DNTs pakkeliste for sommerfjellet.

Alle tar med egen antibac. 

Generelle vilkår: Les generelle vilkår her. 

Pris: 1035 medlem, 1335 ikke-medlem. Ikke medlem? Bli medlem her. Prisen inkluderer turledelse, overnatting på Skålabu, leie av utstyr til Via ferrata, skylift Loen, middag lørdag. Transportkostnader, frokost og lunsj kommer utenom. 

Spørsmål? Ta kontakt på bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hanna Eskeland
  • Mari Ingeborg Hope Nesse