DNTs UT-danningskonferanse 2019

11. oktober kl. 15:00
13. oktober kl. 15:00
Turtyper
Kurs, Førstehjelpskurs, Sikkerhet, Utdanning, Ut-Danningskonferansen, Konferanse, Førstehjelp, Fjellmedisin
Den Norske Turistforening
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
41293

Andre helgen i oktober samles vi i Myrkdalen ved Voss til foredrag, aktiviteter og arbeidssesjoner innen turledelse, førstehjelp, kunnskap og sikkerhet i fjellet. Alle turledere, instruktører og andre kompetansepersoner i DNT inviteres til en viktig faglig og sosial samling!

Konferansen deles som tidligere i to parallelle helgeprogram (A og B), hvor deltakere melder seg på ett av programforløpene (man kan ikke velge å delta på begge). Det arrangeres også en samling for DNT ung under konferansen. Vær vennlig å kryss av om du vil delta på denne samlingen i påmeldingen din.

For de som ønsker å forlenge oppholdet for å utnytte mulighetene den vakre naturen rundt Voss byr på så vil vi i samarbeid med Voss utferdslag presentere eit tur- og aktivitetstilbud med både vandring, sykling og padling. Informasjon om dette vil snart bli publisert.

Program A: Grunnkurs førstehjelp i fjellet (18 timer)
Oppstart: Fredag 15:00
Avslutning: Søndag 15:00

OBS! Begrenset antall plasser. Først til mølla.

Målgruppen for kurset er i praksis alle som ferdes i naturen men det er særlig nyttig for instruktører og turledere. Dette NF-kurset oppfyller kravet for DNTs turlederutdanning, er utviklet i samarbeid med Norsk Fjellmedisinsk Selskap og holdes av kvalifisert helsepersonell. Kurset vil være en kombinasjon av foredrag innendørs og øving i praktiske ferdigheter i mindre grupper.

Deltagerne skal ha grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv. Det forutsettes at deltagerne kjenner til prinsippene for bekledning, ernæring, nødbivuakk og orientering.

Formålet med kurset er å gi en grunnleggende forståelse for skader, ulykker og andre medisinske situasjoner som kan oppstå i fjellet eller utenfor allfarvei. I kurset arbeider man med medisinske grunnferdigheter, som f.eks. livreddende førstehjelp, men har hele tiden fokus på hvordan krevende omgivelser kan medføre andre prioriteringer og handlinger enn i urbane områder. Kursdeltakerene skal lære å utnytte de begrensede ressursene som er til rådighet og hvordan man kan utføre førstehjelp i ulike miljø.

Detaljert kursplan og nødvendig informasjon vil bli sendt ut i forkant. Du finner hele kursmalen her.

Program B: Kompetanseheving, erfaringsutveksling og inspirasjon
Oppstart: Fredag 19:00
Avslutning: Søndag 15:00

Detaljert program er ikke klart men dette er de sentrale temaene vi skal ta for oss:

• Planlegging redder liv
  • Læringsmiljø på tur
  • Inkluderende turledelse
  • Bærekraftig turledelse
  • Sikkerhet i DNT: Hva er ditt ansvar som turleder?
  • NVE: Varsom og Skredskolen
  • Risikofellesskap og krisehåndtering

I tillegg vil det bli holdt et eget forum for alle kursledere på DNTs turlederkurs.

Sted:

Myrkdalen hotell

Pris:

2000,- per person i dobbeltrom. DNT ung - medlemmer får kr.500,- i rabatt.
Deltakeravgiften dekker opphold og alle måltider, seminar og kursavgift. Prisene er inkludert mva.

Tillegg for enkeltrom: kr.300,-. Dette må hver enkelt betale og ordne direkte med Myrkdalen hotell.

Påmelding:

Bindende påmelding. Oppgi eventuell turlederstatus eller instruktørstatus i påmeldingen.

Adkomst / transport:

Tog:

Oslo S - Voss
06:25 - 13:00
08:25 - 13:41
12:03 - 17:36
15:43 - 21:08

Søndag
Voss - Oslo S
17:10 - 22:27
17:44 - 00:05
00:19 - 06:13

Til/fra Bergen går det tog ca èn gang i timen og reisetid er 1 time og 15 minutt.

Vi ordner transport til/fra Voss togstasjon til Myrkdalen hotell på de mest aktuelle avgangstidene. Dette velger du som en "tilleggspakke" i påmeldingen og koster 100 kr turen. Transport tilbys kl. 14 og kl. 18 fra Voss stasjon på fredag og retur på søndagen som er på Voss stasjon innen ca kl 17.00.

Velkommen til DNTs UT-danningskonferanse 2019!

Utdanningskonferansen, utdanningskonferansen, ut-danningskonferansen, Utdanningskonferanse, utdanningskonferanse, ut-danningskonferanse, utdanning, konferanse, Utdanning, Konferanse

DNTs UT-danningskonferanse 2019

Velkommen til DNTs årlige kompetansesamling innen sikkerhet og førstehjelp i fjellet! Andre helgen i oktober samles vi i Myrkdalen ved Voss til foredrag, aktiviteter og arbeidssesjoner innen turledelse, førstehjelp, kunnskap ...

• Den Norske Turistforening