DNT Run! Løpetur i Skarvheimen

Fellestur

Fra dato
5. september 2019 kl. 15:00
Til dato
8. september 2019 kl. 22:40
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Løp, Fjell-Løpetur, Run
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Finsehytta , Geiterygghytta , Iungsdalshytta , Krækkja
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12453
Dette arrangementet er over!

Glad i å løpe? Denne turen er for løpeglade fjellfolk!

I Skarvheimen møtes Øst- og Vestland i et mektig favntak. Kontrastene er store, fra grønne, frodige lunger rundt Iungsdalshytta, herlige flyer mot en fantastisk utsikt til Hallingskarvet, til et mer kupert terreng mellom Geiterygghytta og Finse, og videre over Hardangerviddas vidder mot Krækkja.

Dette blir en fantastisk fin løpetur. Vi overnatter på betjente hytter og får god oppvarting på våre hyggelige DNT hytter. Vi løper med lett sekk på gode T-merkede stier hele veien. Vekt på sekken vil være ca. 5-6 kg (med vann og nistepakke) (se også utstyrsanbefalingen nederst).

DNTOslo arrangerer for første gang i år løpeturer i fjellet. Se også tur nr 12309 Løpetur på Hardangervidda eller les mer om løpeturene våre her. 

Den svenske terrengskoprodusenten Icebug er med på laget og stiller med ett par sko til alle deltakerne. Imsdal kildevann sørger også for at vi holder oss hydrerte underveis.

Program

Dag 1: Ankomst Iungsdalshytta, ca 4 km / 1 time

Oppmøte ved nedgangen til plattformen på Oslo S 20 minutter før avreise. Se på monitor for plattform. Avreise med Bergensbanen fra Oslo S kl. 15:43 til Ål, ankomst kl. 18:52. Videre med ekstrabuss fra Ål stasjon til Tovika, ankomst ca kl 20.00. Til fots til Iungsdalshytta (1111 moh). Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Iungsdalshytta- Kongshellern- Geiterygghytta ca 25km, løpetid ca 3-4 timer

Vi løper vestover fra Iungsdalshytta, via Kongshelleren og videre til Geiterygghytta. Turen er flott og variert og vi løper gjennom grønne seterdaler og opp i urete og vilt høgfjellslandskap. På Geiteryggen venter deilig servering og hyggelig samlig i peisestuen på kvelden.

Dag 3: Geitrygghytta - Finse, ca 15 km, løpetid 2 timer

Langs Geitryggvatnet, så i jevn stigning ca 400 høydemeter opp fjellsida øst for Omnsvatnet og delvis på snøfonner opp på fjellplatået. Forbi Klemsbu og i noe steinete terreng videre ned til Finse (1222 moh). På Finse venter nydelig servering og muligheter for å teste microbryggeriet på hytta.

Dag 4: Finse-Krækkja-Fagerheim - hjemreise ca 28 km, løpetid 3 timer + 1 t fra Krækkja til Fagerheim = rask gange

Vi løper på Rallarvegen til østenden av Finsevatnet og så over demninga. Opp og over Hansbubekken og fortsetter forbi Store Hansbunuten og Torsteinsvatnet. Nord for Krobuhalsen krysser stien en gammel vardet vinterrute mellom Nygard vest for Haugastøl (øverste gården i Hallingdal) og Maurset øst for Vøringsfossen (øverste gården i Eidfjord). Videre på nordsida av Andersbunuten og på sommerbru over Svartavassåi ved Larsbu og langs østsida av Drageidfjorden. Ved sørenden av fjorden ned til Krækkja.

På Krækkja får vi servert et varmt måltid og det er mulighet til å ta en dusj. Videre 5 km rask gange til Fagerheim hvor vi blir hentet av buss og videre transport til Geilo togstasjon.

Avreise med toget fra Geilo kl 18:52 med ankomst Oslo S kl 22.27

Generell informasjon:

Med forbehold om endringer i program og rute. 
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 8-10 mi / km (
6 – 7,5 km/t). Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Krav til form:

Du må kunne løpe en distanse på 20 km med sekk i terreng på 2,5 time eller raskere. Det er en fordel å ha løpt (halv)maraton tidligere.

Det er viktig å prøveløpe lengre turer med pakket sekk før løpeturen på Skarvheimen. Vi anbefaler å delta på løpeturen 18 august!  Det er viktig at løpeskoene blir testet i både tørt og vått vær før løpeturen.

Før turen:

Informasjonsmøte

Onsdag 14 august kl 17.00 møtes turdeltagere/ andre interesserte til et informasjonsmøte i DNT Oslo og Omegn sine lokaler i Storgata 3. Her går vi gjennom ruta, utstyrliste og svar og spørsmål.

Treningstur

Søndag 18 august invitere alle som vil, til en treningstur i Marka hvor vi løper : Sundvollen - Mørkgonga - Gyrihaugen - Løvlia - Oppkuven - Smedmyrkoia - Skansebakken = ca 27 km. Turledere Frederik Emil og Maria anbefaler av det sterkeste å delta på denne treningsturen. Her er alle som har meldt seg på turen velkommen, og også dere som kanskje kunne tenke deg å melde deg på. Dette er en fin måte å teste løpeformen! 

Pris: 

Kr. 4 086,- fra Ål/til Geilo

Kr. 5 500,- fra/til Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 750,-.

Maks antall deltakere på denne turen: 12 stk

Turpakken inkluderer
Overnattinger, turledere, transport, varm mat på Krækkja, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag), med unntak av: Første dag kun middag, siste dag frokost+niste/termos+ lite varrmt måltid Krækkja. Den svenske terrengskoprodusenten Icebug er med på laget og stiller med ett par sko til alle deltakerne. Imsdal kildevann sørger også for at vi holder oss hydrerte underveis.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde svart/terreng blå/rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste løpeturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart. Les også om kravene til denne turen.

Kart og ruteinformasjon:

Turkart Skarvheimen 1:50 00 og Turkart 1:100 000 Hardangervidda vest. 
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vårt Turisenter eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:

Iungsdalshytta

Geitrygghytta

Finse

Krækkja

Pakkeliste løpetur sommer:

Anbefalt pakkeliste (Vekt: opptil 5-6 kilo med niste og drikke/væske) finner du her: Pakkeliste

Det er viktig å prøveløpe lengre turer med pakket sekk før løpeturen i Skarvheimen, for eksempel ved å delta på løpeturen 18 august. Det er viktig at løpeskoene blir testet i både tørt og vått vær før løpeturen på Hardangervidda. Det er stor forskjell på hvordan skoene føles/oppfører seg når de blir våte og det er noe som bør erfares i forkant av turen.

Det er vektbesparende å velge klær til å bruke på hyttene som en også kan løpe i, hvis været skulle bli dårlig og kaldt underveis.

Video:
Inspirasjosvideo fra en tidligere DNT turleder

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les:
viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

 

DNT Run! Løpetur i Skarvheimen

Glad i å løpe? Denne turen er for løpeglade fjellfolk! I Skarvheimen møtes Øst- og Vestland i et mektig favntak. Kontrastene er store, fra grønne, frodige lunger rundt Iungsdalshytta, herlige flyer ...