Støttemarsj for naturen

12. mai kl. 11:00 - 16:00
Fellestur, Fottur, Vindmølle, Demonstrasjon, Vindturbin, Støttemarsj, Industri
Kristiansund og Nordmøre Turistforening, Den Norske Turistforening
Dette arrangementet er over!

Gå for naturen! Støttemarsj på Skardsøya i Aure!

Store naturområder kan bli ødelagt igjennom utbygging av vindkraftanlegg. Vi mener at politikere må velge effektive klimatiltak som ødelegger minst mulig natur, ødeleggelsene og nedbyggingen av den urørte naturen vi nå er vitne til må stoppe. La oss sikre de kommende generasjonene muligheten til gode naturopplevelser.

Støttemarsjen er en nasjonal markering i regi av DNT, den kommer på bakgrunn av NVEs Nasjonale ramme for vindkraft som ble lagt frem 1. april. Trøndelagskysten er sterkt rammet av utbygging, og regionen har blitt tildelt enda tre (av tretten) nye pressområder. Det sørlige området dekker også store deler av Nordmøre, både Aure, Halsa og Surnadal er inkludert. Kristiansund og Nordmøre Turistforenings flaggskip - Fjordruta - ligger an til å bli nedbygd, hele 10 av de 12 hyttene i ruta ligger innenfor området NVE peker på som godt egnet for vindkraft.

Vi i turistforeningen markerer oss med en støttemarsj for å vise at dette er noe vi ikke ønsker. Det vi er best på er å gå og å nyte naturen, det skal vi også gjøre denne dagen. Samtidig vil vi vise for omverden at planene NVE har kommet med er noe vi ikke kan akseptere.

Å legge støttemarsjen til Skardsøya gjør vi også med bakgrunn i at Njordr har sendt inn konsesjonssøknad til NVE for å få etablert industri på denne vakre øya. Turmarsjen vil starte fra Finnset på sørvestsiden av Skardsøya. Vi kommer til å ha en orientering ved startsted før vi starter marsjen. Det vil også bli orientering underveis på turen. Dersom man vil gå bare deler av turen, eller kun delta på informasjonen i starten er dette selvfølgelig helt ok - vi håper på et godt oppmøte!