Topptur i Jotunheimen

Dette arrangementet er over!

Her har du muligheten til å delta på en skikkelig alpin feiring av nasjonaldagen vår! 

DNT fjellsport Telemark arrangerer 16.-19. mai tur til et av Norges flotteste fjellområde, Sognefjellet med alpetindene Hurrungane. Planen for langhelgen er å bestige noen av de alpine toppene i nærheten for så å få noen av Norges desidert beste skiturer på veien ned. Og 17 mai satser vi på en skikkelig festdag i fjellene.

Vi overnatter i sveitservilla (hyttestandard) på Turtagrø. Overnatting bookes på egen hånd på denne siden: https://www.turtagro.no/sveitservillaen/ 

Hver dag arrangerer vi topptur i de flotte fjellene rett på utsiden av hytta/hotellet.

Oppmøte torsdag kveld – deltakerne organiserer transport selv.

 

Mulige turer

Storebjørn: Frå parkeringsplassen nedanfor Krossbu følger vi dalen oppover mot Leirbreen, tar av til høyre og inn på Smørstadbreen mellom Smørstabbtindane. Mellom Saksa og Bjørnungen, og videre gjennom Bjørneskar. Her svinger vi til høyre og bestiger Storebjørn. En klassisk vårskitur i et flott terreng. På denne kan du også bruke brede fjellski.

 

Loftet: Turen starter på Jotunheimen fjellstue og går relativt enkelt opp til toppen via Langranden og opp siden av Vesleloftet. Her åpner toppen seg og viser fram et mektig platå på ca 2000 meter, derav navnet. Toppunktet er 2170 moh. Veien nedover har mange alternative nedkjøringer, etter hvor bratt du ønsker å renne.

 

Store Ringstind: En populær topptur som mange setter høyt på lista over de absolutt fineste i Hurrungane, og blant landets aller flotteste skiturer. Selve toppen er spiss og karakteristisk, nedkjøringen på breen er svært fin, og utsikten blant de beste i Hurrungane. Turen går på bre, men vanligvis er det kun i svært snøfattige vintre og sent på sesongen at det kan være nødvendig med tau.

 

Lauvnostind: Kan vi ta litt på hjemvegen, men setter fra oss bilene etter noen få kilometer, og følger ryggen over Lauvnosi til toppen på Lauvnostind. Herfra blir det flott skikjøring tilbake til bilene.

Alle turene er relativt lette toppturer som kan gjennomføres uten sikringsmidler, men sikkerhet vil bli prioriterert. Derfor vil vi vurdere vær- og føreforhold i forhold til turene hver dag. Det kan derfor hende at noen av turene blir annerledes enn beskrevet. Deltakerne bør derfor ha en brukbar kondisjon.

Skredutstyr, som søkestenger og spader, er obligatorisk på denne turen. Turen vil foregå på topper som ikke krever sikringsutstyr eller stegjern. Hver enkelt må ta med personlig utstyr. Her bør man helst stille med randonee eller telemarksutstyr. Skifeller er helt nødvendig. For øvrig må det pakkes med utstyr som bør være med på ordinære fellesturer i vinterfjellet, vi anbefaler at alle har med hjelm. 

 

Pris

Deltakerne betaler losji og andre kostnader selv. Kr. 1150,- per person per natt i 4-6 mannsrom med halvpensjon, inkl. gourmetmiddag lørdag. Vi tar 750kr for turledelse. Det finnes både billigere og dyrere alternativ på overnattingen.