Bli med å gå til Vinjerock!

15. juli kl. 14:00
17. juli
Fellestur, Fottur, Vinjerock, Ungdom, Festival
Den Norske Turistforening, DNT ung
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Du må ha billett til Vinjerock for å delta på denne turen.

Bli med DNT ung og tyvstart verdens fineste festival ved å gå fra Gjendebu til Eidsbugarden. Turen går over 3 dager og sammen skal vi gå nærmere 30km og besøke tre turistforeningshytter.

Du lurer kanskje på om du skal gidde å drasse med deg teltet hele veien? Eller hvordan du skal få festa festivalstolen på sekken? Slapp av! Vi frakter dette fra turstart ved Gjendesheim og til festivalen, slik at du kan nyte naturen med lette skuldre.

Enten du er en fersking på tur eller en fjellgeit blir dette en tur du sent vil glemme!

Dag 1, oppmøte på Gjendesheim

Vi møtes på Gjendesheim mandag 15. juli, klokken 14.00. Der legger vi fra oss festivalutstyret som vi ikke trenger på gåturen, dette blir fraktet til Eidsbugarden slik at dere slipper å bære det. Videre tar vi båten fra Gjendeosen klokken 15:15, med varighet på ca 45 minutter. Gjendebu ligger idyllisk til i den innerste delen av Gjende, midt i hjertet av Jotunheimen. Der sjekker vi inn på sovesalen før vi får servert en treretters middag. Kvelden brukes til å bli kjent med de andre i turfølget og til å utforske området rundt Gjendebu.

Båtavgangen korresponderer med kollektivtransport til Gjendesheim. Her kan du se hvordan du kommer deg til Gjendesheim.

Dag 2, Gjendebu – Olavsbu (ca 15,5 km / 5 timer og 30 minutter)

Dag 2 går turen videre til Olavsbu, som ligger omringet av noen av de flotteste toppene Jotunheimen har å by på. Etter en god frokost og med en solid matpakke i ryggsekken starter vi på dagens etappe som går til Olavsbu. Stien starter med slak stigning som etter hvert gir oss en nydelig utsikt over Gjende, med Besseggen i det fjerne. De siste 10 kilometerene går i flatt og lettgått terreng innover Rauddalen. Olavsbu er en selvbetjent hytte, det betyr at vi lager middagen selv basert på utvalget fra selvbetjeningslageret. Her er det bare fantasien som setter grenser, kanskje blir joikakaker den beste middagen du noen gang har smakt?

Dag 3, Olavsbu – VINJEROCK! (ca 12,8 km / 5 timer og 30 minutter)

Vi begynner smått å kjenne på festivalstemningen og starter siste etappe med et lett og flatt terreng. Etter hvert går vi inn i steinur og stigning på ca 500 høydemeter. Stien går langs Store Mjølkedalsvatnet, og vi skimter etter hvert toppene som omringer Eidsbugarden. Siste del går bratt nedover Mjølkedalen og langs Bygdin hvor vi kan begynne å skimte telt som har begynt å etablere seg på festivalområdet. Vel framme ved Eidsbugarden får vi levert utstyret som vi satte fra oss på Gjendesheim, og jakten etter det beste teltstedet kan begynne.

Generell informasjon

Du må ha festivalpass til Vinjerock for å delta på denne turen.

Aldersgrense: 18-30 år

Pris: 500kr for medlem, 600kr for ikke-medlem. Bli medlem her!

Pakkeliste: For å få en god opplevelse og en trygg tur, er det viktig å ha med seg riktig bekledning og utstyr i sekken. Se pakkeliste her. Se også tips til hvordan du bør pakke sekken her.

Vilkår for deltakelse poå fellesturer med DNT: Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og akseptert vilkårene som er oppgitt i“Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT".

Annen informasjon:

For å delta på denne turen må du kunne gå hele dagen med sekk. Tempoet på turen er middels høyt, og du må være i normal form. Sjekk ut link til pakkeliste for utfyllende forslag til utstyrsbehov for sommerturer i fjellet. På en slik tur som dette trenger man ikke en større sekk enn 40-50liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man trenger kun lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn maks 8kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. Litt snacks, nøtter eller sjokolade er lurt å ha i sekken til en hver tid. Det samme gjelder en drikkeflaske som er lett tilgjengelig.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Se her for å se hvilken BUA ordning som er nærmest deg.

Spørsmål? Kontakt DNT ungs administrasjon på henrikke.ulvund@dnt.no

Turen arrangeres i samarbeid med Norsk Tipping

Bli med å gå til Vinjerock!

Du må ha billett til Vinjerock for å delta på denne turen. Bli med DNT ung og tyvstart verdens fineste festival ved å gå fra Gjendebu til Eidsbugarden. Turen går ...