Med sykkel og hengekøye gjennom Nordmarka (13-16 år)

Fellestur

Fra dato
24. juni 2019 kl. 10:00
Til dato
26. juni 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Ungdom, Marka, Sykkel, Hengekøye, Turkatalog2019
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Drammensmarka og Finnemarka, Hedmarken og Hedmarksvidda, Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Turkode
12359
Dette arrangementet er over!

Opplev marka på en helt ny måte, bli med oss på et virkelig tureventyr! Det er lett å glemme hvor mange muligheter Oslo har å tilby, i marka er det kilometer med kilometer av grusveier, perfekt for å sykle nord til sør. Har du lyst til å sove hengekøye for aller første gang, eller kanskje du er godt kjent med å sove nesten vektløst, gyngende i vinden? Da er dette turen for deg! Vi satser også på å få oss en topptur til utsiktstårnet på Oppkuven (704 moh), mot vest kan du se helt til Gaustadtoppen og Blefjell. Ikke minst er Oslomarka full av mange små og store vann, det blir vel minst et bad hver dag?

Program

Dag 1 – Turstart

Vi møtes foran DNT Oslo kontoret i Storgata 3 klokka 10.00. Se etter turleder i rød turlederjakke. Herfra blir det fellestransport med buss og tilhenger til Svartbekken parkeringsplass.

Første del av turen har fine nedoverbakker til Fjellsjøen (2,5 km), så blir det hovedsakelig oppoverbakker i 1,5 km, før det igjen går nedover. Ved vannet Gjerdingen (448 moh) tar vi av skarpt til venstre og vi ender opp på en trillesti i 700 meter. I den sørøstlige enden av Gjerdingen er det igjen grusvei, denne følger vi i jevn stigning litt over 2 km opp mot Snøploghøgda. I veikrysset holder vi til høyre, sykler ned mot Katnosdammen (465 moh) og målet for dagen. Totalt er etappen på ca.10 km.

Vel fremme finner vi et fint område for hengekøyene. Har du ikke sovet ute i hengekøye tidligere, så hjelper vi deg så klart med å spenne opp hengekøya riktig, og deler gjerne våre tips for å få sove best mulig. Kvelden nyter vi i leir, turledere har med middag/kveldsmat som vi lager sammen.

Dag 2 – Turdag

Vi starter ved Katnosdammen. Vi sykler i 5,6 km til Sandbekkvika vestenden av Sandungen (391 moh), det er litt kupert før det går nedover. Fra Sandbekkvika sykler vi i nye 5 km sørover mot Kringla (331 moh), igjen er det ca. 1,5 km med stigning forbi Hundtjern før vi samler på nedoverbakker (et dropp på 100 høydemeter). Fra Kringla starter vi på toppturen mot Oppkuven, vi sykler på veien så lenge som mulig, ca. 5 km og klatrer hele 260 høydemeter. Vi går den siste biten inn til utsiktstårnet på sti, dere kan glede dere til litt av et panoramautsyn! Er det her vi skal lunsje? Fra Oppkuven blir det godt stykke med nedoverbakker (70 høydemeter), før vi får samme sykler tilsvarende i stigning opp mot Hegglia. Fram mot Søndre Heggelivann (491 moh) er det jevnt kupert. De siste km ned mot Smedmyrkoia (316 moh) er lange og velfortjente nedoverbakker! Fra Oppkuven til hytta er det ca. 18 km, og dagens etappe på sykkel er på litt over 30 km.

Dag 3 – Turslutt

Vi starter fra Smedmyrkoia etter en god frokost. I dag er det bare sjamøretappen som gjenstår, vi triller ned til Oslo og Ullernåsen t-bane. Fra Smedmyrkoia til Bogstad badeplass er det litt under 13 km, og derifra til Ullernåsen t-bane ca. 6 km. Vi sykler via Mærradalen og regner å være tilbake rundt klokka 14.00.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 500,-. Prisen inkluderer middag, utstyrsleie og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet

DNT kan stille med hengekøyer til alle, eller man kan ha med egen. Spesifiser gjerne om du ønsker å låne i påmeldingen. Disse kan fås kjøpt i vårt Tursenter i Storgata 3 eller på Friluftshuset på Sørenga.

Pakk så lett som mulig, det er kjedelig og ukomfortabelt å sykle med for mye vekt på ryggen. Kanskje du til og med har, eller kjenner noen som har en sykkelveske? Beregne også ekstra plass til hengekøye og noe fellesutstyr/mat.

Ta med klær det er komfortabelt å sykle i, men husk at det fort kan bli kjølig utover kvelden. Ta også med et vanntett lag, det kan plutselig begynne å regne. Alt må pakkes vanntett i sekken, bruk plastposer, søppelsekk, eller pakkposer:

 • Gode sko, gjerne vannavisende (de bør puste godt)
 • T-shorte og shorts
 • Ullstilongs og ulltrøye
 • Tre par ullsokker, greit å ha et tørt par i posen
 • Bukse og varmere genser (fleece eller ull), eventuelt en primaloft/dun jakke.
 • Vanntett jakke og bukse
 • Lue, hals/buff og hansker
 • Håndkle og badetøy
 • Et godt «tykkere» liggeunderlag, eventuelt kombinere to skumunderlag
 • Myggspray, myggnett, solkrem og solbriller
 • Dorull og toalettsaker
 • Hodelykt, skal alltid være med. (husk: ekstra batterier).
 • Turtallerken, bestikk og kopp.
 • Drikkeflaske, tåler den kokende vann kan du bruke denne som varmeflaske i soveposen.
 • Hengekøye, om du har. Husk oppheng!
 • Sykkel og en ekstra sykkelslange som passer din sykkel (hvis du punkterer og lapping funker dårlig er det nødvendig å en ekstra slange – disse er ikke universelle)
 • Hjelm

Mat

Ta med frokost og lunsj til to dager. Ta også med noe snacks som kjeks, nøtter, rosiner o.l. Vi har med middag til begge dager.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Nordmarka Sommer 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Med sykkel og hengekøye gjennom Nordmarka (13-16 år)

Opplev marka på en helt ny måte, bli med oss på et virkelig tureventyr! Det er lett å glemme hvor mange muligheter Oslo har å tilby, i marka er det ...

Kontaktinformasjon: