Byvandring «Trondheim under okkupasjon»

10. oktober kl. 10:00
Seniorer
Veteranan i Trondhjems Turistforening, Trondhjems Turistforening
Dette arrangementet er over!

Norge ble okkupert av Nazi-Tyskland 9.april 1940. I fem lange, mørke krigsår ble landet forvandlet til «Festung Norwegen». Trøndelag og Trondheim var spesielt strategisk viktig. Her skjedde en storstilt utbygging av militære anlegg og Trondheimsfjord-bassenget med Trondheim var planlagt som den største tyske marinebasen i nord Europa. Det var spesielt utbyggingen av «Kriegsmarinewerft Drontheim» som hadde 1. prioritet for tyskerne. Av den grunn var det viktig at motstandsarbeidet i Midt-Norge fungerte med rapportering til norske myndigheter i London og Stockholm. Tyskerne hadde også dessverre et velfungerende sikkerhetspoliti (SD-Gestapo) og ikke minst norske angivere som jobbet iherdig for å stoppe all motstand.

Vi skal vandre i en «okkupert by» og stoppe ved noen av stedene «der det skjedde». Vi skal ta for oss en del militære anlegg, tyske og norske (NS Nasjonal Samling) «forvaltnings-steder», en av angiver Rinnans dekkleiligheter m.m. Rast underveis.
Vi avslutter inne på festningen med en miniomvisning.

Turlengde: ca 8,5 km. Varighet: ca 3,5 timer

Oppmøte: Kristiansten festning kl 10:00 (god parkering mot avgift) eller buss til Festnings­gata. OBS: nye bussruter fra august 2019!

Turen ledes av: Jan Hofstad 900 34 362 og Hilde Berg 995 071 50