Fossene i Homla-vassdraget og Nygårdsvollen **/***

15. august kl. 09:15
Seniorer
Veteranan i Trondhjems Turistforening, Trondhjems Turistforening
Dette arrangementet er over!

Egen buss fra Trondheim S til Kringelmyra på Selbustrandveien i Hommelvik, ca 5 km sør for sentrum. Der starter/ender Homlastien. Vi skal gå den nedover langs med og på vestsida av Homla, der de tre fossene Storfossen, Mettifossen og Dølanfossen til sammen har et fall på 90 m over en ganske kort strekning. God utsikt til fossene fra stien. Vi passerer Homla på bru rett nord for Dølanfossen og går en delvis bratt sti opp lia til platået øst for elvesluktet som Homla har dannet. Der kommer vi inn på Nygårdsvollveien. Fortsetter til tuftene av hus­manns­plassen Nygårdsvollen, der Johan Nygaardsvold, statsminister 1935-45, vokste opp. Her tar vi en rast og snakker om statsministeren som startet livet her som husmannsgutt. Vi fortsetter veien videre nedover Slåttmyrdalen og Høybydalen til Hommelvik sentrum. Derfra går Trønderbanen hver time (3 min over hver hele time) til Trondheim – og videre sørover til Melhus/Lundamo.
Lengde ca 10 km, de 3 første i delvis ulendt terreng, resten på grusvei.
Maks. antall avhengig av kapasitet på buss. Bindende påmelding på nettet eller til TT-kontoret innen 8. august. Ved avbestilling etter fristen må full pris betales.
Budsjettpris kr 150 pluss toget hjem.
Oppmøte: Trondheim Sentralstasjon kl 09:15 (buss). Hjem med tog fra Hommelvik
Turen ledes av: Eirik Lien 926 81 369