Basecamp Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
19. juli 2019 kl. 14:00
Til dato
25. juli 2019 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Arrangement, Bre, Klatring, Jotunheimen, Alpinklatring, Fjellsportinteresserte, Blikjentmedfjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
818
Dette arrangementet er over!

Bli med på en uke full av utfordringer og flotte naturopplevelser i hjerte av Jotunheimen. Opplev brevandring, tinderangling, klatring og spektakulære fotturer sammen med andre flotte fjellsportere i sommer. Bli med på Basecamp Jotunheimen 19.-25.juli.

Lurer du på om DNT fjellsport Bergen er noe for deg? Bli med, og vi er sikre på at det kommer til å bli flere turer. De som ønsker å klatre eller gå på tur på egenhånd, er selvsagt også hjertelig velkomne på denne samlingen! 

Utgangspunktet for BC Jotunheimen er Krossbu Turisthytte i Bøverdalen. Over tyve 2000-meterstopper ligger i området, Smørstabbreen, Jotunheimens største isbre ligger i gangavstand fra Krossbu. Reisetiden fra Bergen er ca 5,5 timer.

Ved Krossbu Turisthytte setter vi opp telt og lavvoer i høyfjellscampen. Dersom man ønsker å bo i hytte kan man selv ta kontakt med Krossbu Turisthytte for å booke og betale for overnatting i hytte.  

Alle arrangerte turer blir med DNT-godkjent turleder eller NF-sertifisert fører.

Påmelding til de arrangerte føringsturene foregår på nett. Alle som vil være med på føringstur i fjellet eller på bre MÅ melde seg på selve samlingen først.  Føringsturene finnes her. Prisen for føringsturer står i beskrivelsen for hver av turene. (OBS! Føringsturene publiseres 1.april. Disse åpnes for påmelding 12. april. Det blir sendt ut mail til deltakere på samlingen når de åpner.) 

Turer som ikke forutsetter taubruk, er ikke føringsturer og vil bli arrangert med turleder. Disse turene er åpne for alle, gratis og vil bli annonsert under samlingen. 

Selve campen inkluderer:

  • Overnatting 6 netter i eget telt
  • Tilbud om turer med turleder 

Vi håper godt fellesskap kan friste til å delta for de som vil klatre eller gjøre andre ting på egenhånd. Målet for samlingen er å samle så mange fjellsportinteresserte på ett sted som mulig.

Program for føringsturer (lørdag til onsdag): Inkluderer blåisvandring i bøverbreen, blåisvandring i eventyrisen, klatring på Skeie, klatring på store Austabotntind mf. og klatring på Tronoberget i Lom.

Dagsturer som ikke krever føring (arrangeres lørdag til onsdag) krever heller ikke påmelding på forhånd. Dette blir organisert på Krossbu, enten kvelden før tur eller om morgenen samme dag. Aktuelle turmål blir presentert under samlingen. Vi vil ha tilbud om dagstur med turleder til alle som ikke er påmeldt føringstur. Aktuelle turmål er Leirhøe, Krosshøe, Steindalsnosi mf. Det er gratis å delta på dagsturer som ikke krever NF-godkjent føring.

Oppmøtested: Nygårdstangen, ved lastebilparkeringen under broen like ved AdO.

Avreise: kl 14. Oppmøte på Nygårdstangen kl 13.45. Vi reiser med privatbilar. Mer informasjon om transport kommer senere. 

Hjemreise: Vi beregner å være hjemme i Bergen torsdag ca kl 20.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Alle medbringer mat for frokost, lunsj og middag. Dersom været er godt legger vi opp til felles grilling i campen. Drikke og øvrig mat ordnes av den enkelte deltaker. 

Utstyr: Telt/lavvo, sovepose, liggeunderlag, matlagingsutstyr. Klær for skiftende vær. Hodelykt. Se ellers for de enkelte turene og turlaget sin pakkeliste utstyrsliste for sommerfjellet.

Antall deltakere: Det åpnes for 35 plasser

Pris: Kr 850,- for medlemmer og 1150,- for ikke-medlemmer. Dette inkluderer: tur med turleder på lørdag til onsdag, overnatting i teltleir i høyfjellscampen ved Krossbu Turisthytte. Føringsturer og reise kommer i tillegg.

Spørsmål? Har du spørsmål om turen kan du kontakte turleder eller Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55 30 48 50 eller bht@dnt.no 

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

 

Basecamp Jotunheimen

Bli med på en uke full av utfordringer og flotte naturopplevelser i hjerte av Jotunheimen. Opplev brevandring, tinderangling, klatring og spektakulære fotturer sammen med andre flotte fjellsportere i sommer. Bli ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Cathrine Horn