Liomseter med besteforeldre (6-12 år) - NYHET

Fellestur

Fra dato
24. juni 2019 kl. 09:30
Til dato
27. juni 2019 kl. 16:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Familie, Familietur, Besteforeldre, Langsua, Besteforeldretur, Liomseter, Turkatalog2019
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , DNT senior Oslo , Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
12379
Dette arrangementet er over!

På Liomseter er vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et bra utgangspunkt for varierte turer. Vi orienterer med kart og kompass, følger merkede stier og fyrer opp koselige leirbål. Her kan barn og besteforeldre få kvalitetstid sammen, med god tid til prat, lek og læring. Vi er ute mye ute om dagen og kan nyte nyte ettermiddagene og kveldene på tunet og i den koselige stua på hytta. Vertskapet på Liomseter tilbyr gode senger og nydelig, lokalprodusert mat. 

For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Lillehammer eller Liomseter

 • Oppmøte Lillehammer stasjon kl. 11.45: OBS: Toget som skulle gått fra Oslo S kl 09:34 er blitt innstilt, og for de som skal ta tog lønner det seg å heller ta toget som går 08:34. Ankomst Lillehammer 10:48. N.B. Toget er ikke inkludert i prisen. Husk å kjøpe togbillett. Felles buss til Liomseter (er inkludert i prisen), ankomst på hytta ca. kl. 13.00. 
 • Oppmøte Liomseter innen kl. 14.00. Det er bilvei helt inn til hytta (bomvei).
 • Innsjekking på Liomseter.
 • Turlederne ønsker velkommen på tunet kl.14.30. Praktisk info og Bli kjent-leker.
 • Vi pakker med oss en liten sekk med ekstra tøy og drikke og går opp på nærmeste utsiktstopp for å få litt oversikt over området. Turlederne viser hvor vi skal de nesten dagene.
 • Middag. 
 • Aktiviteter og lek ute og inne.

Dag 2: Badetur med elvesafari

 • Frokost.
 • Vi møtes på tunet klare for tur kl. 10.00. Lek og moro før vi går. Alle har med dagstursekk med ekstra klær, matpakke og drikke.
 • I dag blir det badetur! Vi går til vannet Kringllonen og legger fra oss sekkene der. Så fortsetter vi videre til vi møter på elva Fjelldokka. Klarer vi å følge elva tilbake til Kringllonen uten å gå stien? Tilbake ved vannet fyrer vi opp bål og spikker pinner til pinnebrød. Vi steker pinnebrød på bålet, og ser om vi får plass til litt nistemat også. Vi lar maten synke litt før det tid for bading. Vi leker oss varme etterpå med hoppetau og "boksen går". 
 • Tilbake på hytta blir det tegne- og maleaktiviteter på tunet. 
 • Middag. 
 • Spill, rolig lek og lesestund.

Dag 3: Topptur til Nordre Suluhø, 6 km en vei

 • Frokost.
 • Vi møtes på tunet klare for tur kl. 10.00. Lek og moro før vi går. Alle har med dagstursekk med ekstra klær, matpakke og drikke.
 • Dagens mål er toppen på Nordre Suluhø. På veien tar vi oss god tid til å klatre i trærne og leke med båter i bekker, og vi tar gode pauser. Barna finner veien, og de voksne ser om de klarer å holde følge. Det er 6 km til toppen. Vi finner et lunt sted hvor vi kan spise lunsj. Er det klart og vindstille, kan vi nyte matpakka på toppen, med flott utsikt helt til Jotunheimen. 
 • Vi går tilbake til hytta hvor det blir aktiviteter på tunet.
 • Middag. 
 • Spill, rolig lek og lesestund.

Dag 4: En liten tur i retning Falkhaugen og hjemreise

 • Frokost.
 • Turlederne aktiviserer barna på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene.
 • Vi går en liten avskjedstur i retning Falkhaugen, som ligger vest for Liomseter. 
 • Felles avslutning og diplomutdeling på tunet kl. 11.20. 
 • Bussen til Lillehammer går kl. 12.00 og er på Lillehammer ca. kl. 13.00. Tog hjem fra Lillehammer (kl. 14.15) må den enkelte bestille og betale selv.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: 2365,-
Voksne: 3985,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, busstransport T/R Lillehammer - Liomseter, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos).

N.B. Togbilletter Oslo - Lillehammer - Oslo må bestilles og betales av den enkelte. 

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 4-5 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. 

Alder er satt til 6-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familien bor på 2-6 sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier. N.B. Det er ikke vannklosett på Liomseter, kun utedo. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding. 

Hvordan komme til Liomseter?

Med kollektivtransport: Tog R11 fra Oslo S kl. 09.34 til Lillehammer den 24. juni. Tog R11 fra Lillehammer kl. 14.15 til Oslo S den 29. juni. Husk å kjøpe togbilletter, for dette er ikke inkludert i prisen. Barnas Turlag har satt opp ekstrabuss tur/retur Lillehammer stasjon - Liomseter.
Med bil: Fra Oslo følger man E6 til litt nord for Lillehammer og tar av mot Gausdal. Følg Riksvei 255 til Forset. Ta til venstre mot Fagernes, og følg veien ned en bakke. Ta til høyre, etter skilt mot Fagernes. Følg Riksvei 204 i knappe 2 mil, til Holsbru Kafé. Ta av til høyre, og følger veien (bomveg) i ca 22 km til Liomseter. 

Kart

Turkart Huldreheimen (1:50 000). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommertur. 

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Spikkekniv hvis du har.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer". Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

 

Liomseter med besteforeldre (6-12 år) - NYHET

På Liomseter er vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et bra utgangspunkt for varierte turer. Vi orienterer med kart og kompass, følger merkede stier og fyrer opp koselige ...

Kontaktinformasjon: