Panorama -og topptur i Hurrungane (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
15. august 2019 kl. 08:00
Til dato
18. august 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Helgetur, Topptur, Hyttetur, Fjellsport, Bretur
Arrangør
DNT ung Bergen
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
539
Dette arrangementet er over!

Velkommen på tur til Fannaråkhytta, som er Norges høyest beliggende turisthytte (2068 moh). Det blir tidenes soloppgang med en klar 360 graders panorama over fjellheimen. Bli med på Norges ruvende hyttetak! Se Sognefjorden og nyt utsikten på sensommeren - omgitt av Hurrungane som huser 6 av Norges 10 høyeste fjelltopper. Perfekt tur og gode minner før skolestart!

Oppmøte: 15. august, Bergen busstasjon kl. 08.15

Dato: 15.-18. august

Turleder: Nina Sommerfelt-Pettersen, tlf. 938 57 345, Christoffer Taule, tlf. 90726390 

Torsdag

Buss NX450 fra Bergen busstasjon med avreise kl. 08.45 til 13.35 v/Sogndal skysstasjon. Her blir det korrespondert med et enkelt busskift. Fra dette punktet tar vi buss nr. 566 til moderne Sognefjellshytta. Framme omtrent kl. 15.40. Her blir det å sette opp lavvo camp et lite stykke fra hytta, lage en god middag og slappe av før morgendagen.

Fredag

Uthvilte og i god form etter solid frokost og nistepakkesmøring, går vi i gang. Det tar ca. 2 timer fra Sognefjellshytta til nedre brekant. Vi går i taulag med brefører over Fannaråkbreen som har komplett utstyr nødvendig. Fra nedre brekant: kl. 13:00. Tilpasningsdyktig tempo etter form og sikre forhold i fokus. God kost og losji venter oss på toppen.

Lørdag

Vi utforsker området i større grad og tar en fin tur fra hytta ned til Keiserpasset via fjelltoppen Fannaråknosi (1990 moh.) med god utsikt over Gjertvassdalen og området rundt. 12 km i vel kupert terreng.

Søndag

Pakker sakene etter en minnerik langhelg. Turfølge i lag med brefører over Fannaråkbreen mot Sognefjellshytta igjen (fra øvre brekant: kl. 10:30). Samme bussrute blir brukt tilbake til Bergen. Hvis folk kommer fra andre kanter av landet, ang. felles transport, må dette avtales i god tid med turledere. Retur: Buss NX430 Øvre Årdal kl. 17:08 - Bergen 21.45. 

Mat: Denne turen blir middag dekket første dagen, og middag, frokost samt matpakke to netter på Fannaråkhytta. Det er veldig smart og nødvendig å ta med egen niste første dag og til hjemreisen, da vi har en lang reise foran oss.

Utstyr: Alle deltagere pakker etter DNTs pakkeliste for sommerfjellet. Legg merke til at vi er på høyfjellet, slik at godt skifte med ull, genser, vind- og vanntett bekledning er sterkt anbefalt for størst turglede og komfort.

Skriv i kommentarfeltet hvis du trenger utstyr. Vi skal overnatte i både lavvo og hytte, så en god sovepose - tenk vekt, er nødvendig å ta med.

Kart: Nr. 076 Breheimen i Norgesserien. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen, på epost: bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

Pris: 1650 kr for medlemmer, 1950 kr for ikke-medlemmer. Bli medlem her.

Inkludert i prisen er turledelse, føring over breen fra Sognefjellhytta med proff guide, to overnattinger på betjent hytte inkludert middag, frokost og matpakke x 2, middag og evt lån av utstyr. Turleder koordinerer sikkerhetsutstyr. Prisen dekker ikke buss tur / retur. 

Panorama -og topptur i Hurrungane (19-30 år)

Velkommen på tur til Fannaråkhytta, som er Norges høyest beliggende turisthytte (2068 moh). Det blir tidenes soloppgang med en klar 360 graders panorama over fjellheimen. Bli med på Norges ruvende ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Nina Sommerfelt-Pettersen
  • Christoffer Røssevold Taule