TV-ruta i Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
16. juli 2019 kl. 08:40
Til dato
21. juli 2019 kl. 14:52
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fannaråkhytta , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12240
Dette arrangementet er over!

Var du en av de mange tusen som satt klistra til TVen og fulgte Lars Monsens tur i Jotunheimen minutt for minutt sist sommer, og skulle ønske du var med? Nå kan du gjennoppleve hele turen sammen med oss. Riktignok uten kameraer, men det blir likefullt en fantastisk tur i godt selskap! 

PROGRAM

Dag1: Ankomst Jotunheimen Fjellstue
Oppmøte ved plattformen på Oslo Bussterminal 20 minutter før avreise. Se på monitor for plattform. Avreise med buss VY146 kl. 09.30 til Lom, ankomst kl. 15.50. Rutebuss fra Lom skysstasjon kl. 16.00 til Jotunheimen Fjellstue. Fremme ca 17.00. Etter middag nyter vi kvelden sammen for å bli kjent og å utveksle forventninger om turen. 

Dag2: Jotunheimen Fjellstue - Sognefjellshytta, ca 13km/4-5 timer
Etter en god frokost tar vi først bussen videre til Bøverton kl. 09.40. Vi går opp gjennom Dumdalen. Vi passerer Svarttjønne i vakkert, kuppert landskap hvor vi ettervert passerer til høyre for Krosshøye. Videre nedover og ned mot Sognefjellshytta. 

Dag3: Sognefjellshytta - Fannaråken, ca 9km/4-5 timer
Vi starter i rolig terreng rundt østsiden av Prestesteinvatnet. Vi dreier vestover og begynner stigningen opp mot Fannaråki. Vi kan ikke garantere like fint vær som Monsen fikk under turen sist sommer, men denne turen er like spektakulær uansett vær! Over breen går vi i taulag ledet av betjeningen på Fannaråkhytta. 

Dag4: Fannaråken - Skogadalsbøen, ca 11km/4-5 timer
Etter en god natt på norges høyestliggende turisthytte er beina uthvilte og klare for nedstigningen til Skogadalsbøen. Vi starter østover forbi Fannaråknosi, og nedover mot Keiserpasset. Videre nedover Gjertvassdalen til vi kommer inn på Utladalen. Husk å spar på batteriet i kameraet. Det vil ikke mangle på fotomotiver på denne turen! Siste del av dagens tur går helt øverst i Utladalen ned mot Skogadalsbøen og med utsikt nedover dalen vi skal gå i morgen. 

Dag5: Skogadalsbøen - Vetti gård, ca 15 km/6 timer
Turens lengste etappe, men heldigvis ikke lengre enn at vi har god tid til å nyte turen ned fantastiske Utladalen. I stedet for teltleir, går vi hele turen ned til Vetti Gard hvor vi kan nyte en bedre middag og en god natts søvn i historiske omgivelser. 

Dag 6: Vetti Gård - Øvre Årdal - Oslo
Vi går det lille stykket ned til Hjelle for å rekke lokalbuss til Øvre Årdal kl.08.55. Videre med Valdresekspressen fra Øvre Årdal kl.09.20 til Oslo Bussterminal, ankomst kl. 14.52.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon

Pris:
Kr 7 013,- fra Bøverton/til Øvre Årdal
Kr 8 562,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, breføring, museum, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. Husk nistepakke første dag. 

Maks antall deltakere på turen: 12 stk

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Vest 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer
NB! Vi gjør oppmerksom på at denne turen også er presentert i det engelske programmet.

 Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

TV-ruta i Jotunheimen

Var du en av de mange tusen som satt klistra til TVen og fulgte Lars Monsens tur i Jotunheimen minutt for minutt sist sommer, og skulle ønske du var med? ...

Kontaktinformasjon: