Fottur Børselvfjellet - Porsangmoen

Fellestur

Fra dato
24. juni 2019 kl. 08:00
Til dato
30. juni 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Alta og Omegn Turlag, Hammerfest og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag
Dette arrangementet er over!

Dag 1: Vi starter fra avkjørselen rett etter at veien krysser Vieksajohka. Derfra følger vi god sti til Rávdojávri hvor vi slå leir for kvelden. Ca 4 km.

Dag 2: Fra Rávdojávri følger vi stien nesten fram til Børselva. For å komme til vadested tar vi av mot øst-sørøst til vi treffer en ny sti som tar oss ned til vadestedet for Cudejohka som her renner inn i Børselva. Vi følger Børselva oppover og går forbi Bátnetsatgorzi (foss/stryk). Vi avslutter dagen ved Bátnetsatjávri. Ca 16,5 km

Dag 3: Fra Bátnetsatjávri fortsetter vi oppover langs elven. Stien kommer og går, men det er stort sett ganske lettgått. Vi går inn og ut av fjellbjørkterreng. Der Beaisjohka, fra vest, og Solggotjohka, fra øst, forenes med Børselva, krysser vi Solggotjohka og slår leir. Ca 17 km.

Dag 4: Fra Solggotjohka og Beaisjohka bidrar begge godt til Børselva, men Børselva vil på denne tiden av året fortsatt være stor. Men den krymper betydelig i løpet av dagen mens vi nærmer oss hennes opphav: Bissojávri. Vi fortsetter videre over vannskillet og til Geaidnojávri hvor vi etablerer leir. Ca 15 km.

Dag 5: Fra Geaidnojávri runder vi langs foten av Luostegáisá. Fra platået må vi ned til Luostejohka. Det er en ganske bratt nedstigning, men en fantastisk utsikt innover dalen som dannes mellom Luostegáisá og Hálkavarri hvor Luostejohka renner gjennom. Vi må krysse Luostejohka og så starter en hard motbakke som tar oss opp til foten av Hálkavárri. Nå nærmer vi oss militært skytefelt og vi kommer inn på stier og veier brukt av forsvaret. Vi følger disse nedover dalen delvis langs Márttejohka til vi kommer til Gákkajohka hvor vi slår leir. Ca 17 km.

Dag 6: Vi følger forsvarets grusvei herfra ned til Porsangmoen. Veien går gjennom et område med skog og flere vann. Turen avsluttes på utkjørselen overfor leiren. Ca 16,5 km.

Transport: Det er mulig å ta buss fra Alta sentrum kl.6.40. Turen tar ca 4 timer.

Retur fra Porsangmoen går ikke før mandag morgen kl. 7.00 og er i Alta 10.37

Det er også mulig noen kjører og da er det sikkert greit å fylle bilen(e)

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Agatha Nyvoll Åsheim
  • Stig-Martin Arctander
  • Jarl Tuv