Essensen av Stølsheimen

Fellestur

Fra dato
22. august 2019 kl. 10:45
Til dato
25. august 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Helgetur, Ukestur, Stølsheimen, Solrenningen, Turkatalog2019, Åsedalen, Sylvarnes, Sognefjorden, Vestlandet, Tindefarangen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)
Turkode
227
Dette arrangementet er over!

For deg som vil oppleve essensen av Vestlandet på noen intense dager, vil en tur til Stølsheimen raskt gi mersmak. Dette området strekker seg fra høyfjell, gjennom frodige stølsdaler til speilende fjorder, dypt under bratte lier. Her er mange vann og vassdrag, vide myrområder med rolige elveløp, og ville elvestryk som kaster seg utfor bratte stup på vei mot fjorden. Vår tur starter på Vikafjellet og går over Tindefarangen til Åsedalen. Herifra går ferden videre til Solrenningshytten, og over fjellet passerer vi blant annet Urdanipa som er en av Stølsheimens høyeste topper før nedstigning til Sylvarnes med overnatting i det gamle skolehuset. Siste dag går langs veglause strender til Ortnevik. 

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjon.

Oppmøtetidspunkt: Torsdag 22. august, kl. 10.45, avreise med tog kl. 10.59. Videre med buss kl. 12.25 fra Voss på Vikafjellet kl. 13.32

Turbeskrivelse:

Torsdag:
 Vi går av bussen på Vikafjellet og går derfra langs anleggsvei til Bjergane og over Tindefarangen til Åsedalen. Vel fremme på Åsedalen lager vi oss en god middag.

Fredag: Vi går fra Åsedalen til Solrenningshytten. Over fjellet passerer vi blant annet Urdanipa som er en av Stølsheimens høyeste topper. Her tar vi oss tid til å nyte utsikten. 

Lørdag: Dagens rute går fra Solrenningen til Sylvarnes. En nydelig tur opp Vøvringedalen som toppes med nedstigningen til Sylvarnes som er verdt hele turen i seg selv. Vi lager en bedre middag og overnatter i det gamle skolehuset på Sylvarnes som er et kulturhistorisk minne.

Søndag: Siste dag går vi langs fjorden til Ortnevik, gjennom gamle gårdstun med mulighet for sjøbad, bær- og sopplukk.

Hjemreise: Med båt fra Ortnevik kl. 16.30 til Nordeide videre kl. 17.15 i Bergen kl. 20.15. Båtturen er også en vakker opplevelse i seg selv.

Mat: Ta med matpakke og drikke til torsdag, alle andre måltider er inkludert i prisen. Ønskes brødmat må dette medbringes av hver enkelt.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet.

Generelle vilkår: Les generelle vilkår

Pris: Medlem kr 2235,-. Deltaker uten medlemsskap kr 2935,-. Bli DNT-medlem her. Prisen inkluderer 3 overnattinger, alle måltider på hyttene, godkjente DNT-turledere og sikkerhetsutstyr. Turleder koordinerer sikkerhetsutstyret. Reise med buss og båt er ikke inkludert. 

Kart: Kart og annet utstyr kan kjøpes i vår Tursenter i Marken. Rabatt for medlemmer.

Spørsmål om påmelding? Ta kontakt med administrasjonen på epost: bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Essensen av Stølsheimen

For deg som vil oppleve essensen av Vestlandet på noen intense dager, vil en tur til Stølsheimen raskt gi mersmak. Dette området strekker seg fra høyfjell, gjennom frodige stølsdaler til ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bengt Arne Johannessen
  • Ivar Hostad