Gode grunner til å reise på BaseCamp

Hvorfor skal du reise på BaseCamp? Og er det noe for deg?

Det beste av alt

På BaseCamp har du muligheten til å prøve ut mange fjellsports- og friluftslivsaktiviteter, både på fjellet og på vannet. Du får med andre ord det beste av alt! Forskjellen på BaseCamp og en vanlig tur over flere dager er at her kan du prøve nye aktiviteter hver eneste dag, uavhengig av om du har prøvd de før eller ikke. De ulike BaseCampene har noe ulikt innhold, men alle har mye å velge mellom, som rafting, klatring, rapellering, brevandring, isklatring, havkajakk, fridykking, toppturer med og uten ski/snowboard, ski- og snøaktiviterer og mye, mye mer.

Høy sosial faktor

I tillegg til selve aktivitetene er noe av det viktigste på en BaseCamp at du blir kjent med mange nye ungdommer på din egen alder og med litt samme interesser. Kanskje planlegger dere nye turer, eller avtaler og møtes igjen på en BaseCamp neste år? Også det å bo i teltlag og i en teltleir betyr i at alt ligger til rette for mye gøy også på kveldene og utenom aktivitetene.

Hva trenger jeg å ha med?

Ikke så mye! Ofte vil det lønne seg med noen gode fjellstøvler, en jakke med hette og en tannbørste. DNT ung stiller med alt spesialutstyr. Men husk godt humør!

Må jeg være medlem av DNT?

Dette varierer litt fra den enkelte BaseCamp, men det lønner seg alltid å være medlem, for da koster BaseCampen mindre. Melder du deg inn i DNT vil du også få en god del bra medlemsfordeler med på kjøpet, så det kan være lurt uansett!

Må jeg være supersprek?

BaseCamp er for alle ungdommer som har lyst til å være ute og ha det gøy - og det kan du ha uansett om du er godt vant til å være på tur eller aldri har satt dine ben i fjellstøvler før. En gang må være den første, og da er BaseCamp en god anledning! Aktiviteter og turer er lagt opp slik at alle vil finne noe spennende på sitt nivå.

Fra hele landet

Selv om BaseCampen arrangeres av ulike medlemsforeninger i DNT er tilbudet åpent for ungdom fra hele landet, uavhengig av om de er medlem i DNT (på noen BaseCamper kreves medlemskap) eller hvilken forening de er medlem i (f.eks. Bergen Turlag, Kristiansand og Oppland Turistforening, Harstad Turlag). Det er det som er så fint - her har du mulighet til både å bli kjent med ungdom fra andre kanter i landet, og du har også mulighet til å være med på BaseCamper over hele Norge.