DNT Tilrettelagt aktiviteter

DNT tilrettelagt arrangerer flere typer turer og aktiviteter, for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser. Kanskje har du hørt om "Klart det går!" eller "FTU" eller turer for synshemmede? Alle aktivitetene arrangeres av DNTs medlemsforeninger, og tilbudet varierer fra sted til sted. De fleste turene er åpne for deltagere fra hele landet selv om de arrangeres av en lokalforening. Ta kontakt med arrangør for å høre mer om turen og hvordan du kan bli med!

Klikk på Aktivitetskalender-knappen for å finne tilrettelagte turer over hele Norge. Ved bruk av filteret (venstre side) kan du velge turer som passer for utviklingshemmede eller funksjonshemmede, og sortere etter arrangør, antall dager osv.

Klart det går

"Klart det går" turer er tilrettelagt for personer med nedsatt syns-, hørsels- eller bevegelsesevne. Det kan være nærtur, fjelltur, til fots, på vann, dagsturer eller turer over flere dager.

DNT har ledet turer i over hundre år, og siden 2012 arrangert tilrettelagte turer der vi har samlet verdifull kunnskap og erfaring. Likevel er det turdeltagere som er eksperter på sine behov for tilrettelegging. Sammen skaper vi minnerike turer med masse gode naturopplevelser for alle.

(Bildet viser to personer som krysser en liten elv. En ledsager går foran og en person med synshemming holder i hånda. Begge bruker gå stav i den andre hånden.)

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

FTU - Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede

Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede er et tilbud for utviklingshemmede, deres familie, venner og støtteapparat. Gjennom felles aktiviteter som er tilrettelagt for alle funksjonsnivåer, skaper vi en felles arena for å ha det gøy sammen.

Du kan lese mer om FTU på denne siden.

(Bildet viser en rekke med mennesker som drar i et tau i en tau-trekkingkonkurranse. De fleste har på seg refleksvest med DNT logo med rød T på. I bakgrunnen står flere mennesker og heier og klapper. Fremst på bilde står en ung mann ikledd en lignende refleksvest, og som smiler).

Foto: Kari Nygard Tvilde

Andre tilrettelagte aktiviteter

Ikke alle DNT tilrettelagt aktiviteter hører til Klart det går og FTU konseptene - det finnes også en rekke andre aktivitetstilbud med lokale navn. Derfor bruker vi DNT tilrettelagt som fellesnavn og merker aktivitetene som passende for utviklingshemmede og/eller funksjonshemmede i vår Aktivitetskalender.

(Bildet viser en smilende, kvinnelig turleder som står nærmest kamera. Bak henne står 5-6 ungdommer på rad, langs en sti, ikledd fargerike regnklær. Bakerst står en dame som vinker.)

Foto: Margaret Åsly

DNT tilrettelagt der du bor

Hvis du vil finne ditt nærmeste DNT tilrettelagt tilbud, kan du sjekke denne oversikt over lokalforeninger med et DNT tilrettelagt tilbud.

Dersom du ikke finner et lokalt tilbud men ønsker å få til et turtilbud for mennesker med funksjonsnedsettelse, ta kontakt med din lokal forening for å diskutere muligheter å komme i gang. Du kan finne kontaktinformasjon for din lokal forening på siden DNT der du bor.

(Bildet viser 3 damer med ryggsekk, bakfra, som holder hverandre i hendene. Damene går i en skog langs en steinete sti)

Foto: Helen Adamson

DNT tilrettelagt mottar økonomisk støtte fra Miljødirektoratet, og aktivitetene er finansiert med midler som medlemsforeningene søker på årlig basis fra ulike stiftelser og statlige tilskuddsordninger.