DNT Tilrettelagt aktiviteter

DNT tilrettelagt arrangerer flere typer turer og aktiviteter, for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser. Kanskje har du hørt om "Klart det går!" eller "FTU" eller turer for synshemmede? Alle aktivitetene arrangeres av DNTs lokalforeninger og -turlag, og tilbudet varierer fra sted til sted. Turene er som regel åpne for deltagere fra hele landet. Ta kontakt med arrangør for å høre mer om turen og hvordan du kan bli med!

Klikk på Aktivitetskalender-knappen for å finne tilrettelagte turer over hele Norge. Bruk filteret (venstre side) for å finne noe som passer for deg.

Klart det går

"Klart det går" turer er tilrettelagt for personer med nedsatt syns-, hørsels- eller bevegelsesevne. Det kan være nærtur, fjelltur, til fots, på vann, dagsturer eller turer over flere dager. Sammen skaper vi minnerike turer med masse gode naturopplevelser for alle.

DNT tilrettelagt der du bor

Hvis du vil finne ditt nærmeste DNT tilrettelagt tilbud, kan du sjekke denne oversikt over lokalforeninger med et DNT tilrettelagt tilbud.

Dersom det ikke finnes et tilrettelagt tilbud i ditt område, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med din lokalforening for å diskutere muligheter å komme i gang. Finn din lokal forening.

Friluftsliv tilrettelagt for utviklings-hemmede (FTU)

Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede er et tilbud for utviklingshemmede, deres familie, venner og støtteapparat. Gjennom felles aktiviteter som er tilrettelagt for alle funksjonsnivåer, skaper vi en felles arena for å ha det gøy sammen.

Du kan lese mer om FTU på denne siden.

Bli frivillig
​​​​​​​

Vi trenger alltid flere frivillige, med og uten funksjonsnedsettelse, både til eksisterende aktiviteter og til å bli med å starte opp nye.

Ta kontakt med din lokal forening

Andre tilrettelagte aktiviteter

Det finnes også en rekke andre aktiviteter under DNT tilrettelagt-paraplyen. I vår Aktivitetskalender merkes aktiviteter som passende for utviklingshemmede og/eller funksjonshemmede

Bli medlem

Som DNT medlem får du blant annet rabatt på turutstyr og overnatting på DNTs hytter, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlems -rabatter.

Viktigst av alt støtter du vårt viktige arbeid for å gi naturopplevelser for livet!

Medlemskap - voksen, barn, familie eller ufør/honnør​​​​​​​

DNT tilrettelagt aktiviteter er finansiert med midler som medlemsforeningene søker på årlig basis fra ulike stiftelser og statlige tilskuddsordninger.