D  E  T    L  I  G  G  E  R    I    V  Å  R    N  A  T  U  R
Foto: Hege Hallstenrud

Vårt turtilbud

DNT har et spennende og inkluderende turtilbud for alle, uansett alder og form. Gjennom et mangfold av turer, aktiviteter, stier og hytter gir vi deg naturopplevelser for livet.

Hytter og ruter

550 hytter og rundt 20 000 kilometer merkede sommeruter venter deg over hele landet. I tillegg merker vi 4300 kilometer vinterruter i Sør-Norge.

Turer og aktiviteter

Lokale medlemsforeninger, turlag og turgrupper over hele landet arrangerer hvert år flere tusen aktiviteter og fellesturer med turleder.

Kurs og utdanning

Vi er Norges største arrangør av kurs innen klatring, bre og fjellsport. Vi har også egne turlederkurs og egen instruktørutdanning.

Annonse

Barn

Vi arrangerer turer for barn og barnefamilier både i nærområdet der du bor og på fjellet. Barn fra 0 til 12 år kan være med i Barnas Turlag.

Ungdom

DNT ung har rundt 50 lokale grupper over hele landet som arrangerer varierte turer og aktiviteter for og av ungdom mellom 13 og 26 år.

Fjellsport

Over 30 lokale fjellsportgrupper fra Troms i Nord til Kristiansand i sør arrangerer turer og kurs for deg som er interessert i bratt friluftsliv.

Annonse

Senior

DNT Senior er vårt tilbud for godt voksne i alderen 60 år og oppover. Våre seniorgrupper arrangerer alt fra enkle nærturer til overnattingsturer på fjellet.

DNT Tilrettelagt

DNT Tilrettelagt jobber for å gjøre friluftslivet tilgjengelig for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser.


DNT SignaTUR

Minst én gang i livet bør du unne deg en SignaTUR. Vær så god, velg blant Norges ypperste langturer – nøye utvalgt, kvalitetssikret og varmt anbefalt av DNT.

Annonse

Turutstyr og kart

Som medlem i DNT kan du kjøpe turutstyr og kart til medlemspris via vår nettbutikk eller direkte gjennom DNTs lokale medlemsforeninger.

Turplanlegger

På UT.no - hele Norges turplanlegger - finner du tusenvis av turforslag, 
alle turistforeningshyttene, samt digitale turkart.

Friluftsliv i skolen

DNT legger til rette for skoleturer til 
fjells og i nærmiljøet, og vi har flere hytter som er spesielt tilrettelagt for skoleklasser.

Tips og råd

Lurer du på hva du skal pakke med deg på tur, eller hvordan du skal pakke det? Her finner du hjelp til planlegging, samt andre tips og råd!