Ny styreleder i DNT

x Merk: Denne artikkelen er 12 år gammel og enkelte opplysninger kan være utdaterte.

Tom-Ivar Bern er valgt som ny styreleder for Den Norske Turistforening. Foto: Julie Maske Tom-Ivar Bern ble valgt som ny styreleder for Den Norske Turistforening under organisasjonens landsmøtet i Mo i Rana 17. juni. Bern kommer fra Trondhjems Turistforening og overtar etter Pernille Rød Larsen som har sittet som styreleder i tre år.

Samtidig ble det valgt to nye styremedlemmer, Bitten Sveri fra DNT Oslo og Omegn og Per Hanasand fra Stavanger Turistforening.

Aktiv turleder

DNTs nye styreleder er 52 år og er daglig leder for Technoport i Trondheim. Bern har bakgrunn både som styremedlem i Trondhjems Turistforening og er aktiv i turmiljøet der som turleder. Av utdanning er han Cand. Scient i matematikk. I valgkomiteens innstilling heter det blant annet at styret gjennom Bern vil få en klar ledelse og profil. Selv gleder den nye styrelederen seg til å ta fatt på arbeidet med å lede landets største friluftslivsorganisasjon.

- Mitt mål er at enda flere får øynene opp for mulighetene som venter på dem fra kyststripa til fjellnuten, at flere får øynene opp for mulighetene våre hytter gir, at turistforeningen blir det lavterskeltilbudet stifterne ønsket det skulle være.

Etter valget består nå DNTs styre av:

Tom-Ivar Bern (leder), daglig leder Technoport i Trondheim, Trondhjems Turistforening
Lene Løken, (nestleder) direktør i Film og Kino, DNT Oslo og Omegn
Frode Bjørgo, student, DNT ung
Christian Reusch, advokat hos Regjeringsadvokaten i Oslo, DNT Oslo og Omegn
Bitten Sveri, ekspedisjonssjef i Sosialdepartementet/Arbeids- og Inkluderingsdepartementet, DNT Oslo og omegn
Åsmund Skasdammen, journalist i Glåmdølen, Finnskogen Turistforening
Ingeborg Helvik, ungdomskolelærer, Bergen Turlag
Per Hanasand, assisterende rådmann i Hammerfest kommune, fra Stavanger Turistforening
Børre Torsvik, banksjef Nordea, Ålesund og Sunnmøre Turistforening
Audun Sandberg, Førsteamanuensis ved høyskolen i Bodø, Bodø og Omegn Turistforening
Vigdis Heimly, sjefrådgiver for KITH it i helse og sosialsektor AS, Trondheim Turistforening