Lette håndklær (2005)

x Merk: Denne artikkelen er 15 år gammel og enkelte opplysninger kan være utdaterte.

Nå kan du spare vekt på å velge lette håndklær på tur. Vi har testet åtte friluftshåndklær fra LifeVenture, Sea to Summit, SealLine og Coglhan's.

Testen er publisert i Fjell og Vidde nr. 3 2005

Håndklærne skal være lettere enn frottéhåndklær og tørke fortere etter bruk, men er til dels mye dyrere. Bare fire fungerte godt. De andre har dårlige sugeegenskaper.

LifeVenture MicroFibre - dyrt og tungt
LifeVenture MicroFibre er dyrt og temmelig tungt. Det masserer som et tykt frottéhåndkle, men tørker fortere. L (60x110 cm, 230 g, 360 kr) var stort nok til at vi ble tørre etter dusj og hårvask.

Seallines PackTowl - lett og lite
Seallines PackTowl Original er ganske lett og lite. Det er mykt, men masserer ikke som et frottéhåndkle. Det er ikke så dyrt. L (50x100 cm, 120 g, 199 kr) var litt for lite til at vi ble helt tørr etter dusj og hårvask. XL er altfor stort og tungt. Kan man klare seg med L, er det et godt kjøp.

SealLine PackTowl UltraLite - lite, men god effekt
SealLine PackTowl UltraLite er utrolig lett og lite, suger bra og tørker meget fort etter bruk. Med XL (125x 60 cm, 95 g, 299 kr) ble vi helt tørre etter dusj og hårvask, mens L (50x100 cm, 50 g, 249 kr) er litt for lite til at vi ble helt tørre. Det er dyrere enn tykke frottéhåndklær, men den gode effekten og lave vekten gjør dem vel verd prisen.

Coglhan´s DeLuxe Camp Towel - lav pris
Coglhan´s DeLuxe Camp Towel i viskose er brukbart. Det tørker like bra som Seal Lines Pack Towl Original og er like mykt, men det koster mindre (149 kr). Med størrelse L (50x100 cm) blir man akkurat tørr etter et bad. Det er ganske lett (100 g), men mangler hempe.

Billig alternativ
Billigste alternativet er et tynt frottéhåndkle i 50x100 cm (ca 150 g). Det koster bare 10 kroner, men suger dårligere enn de gode friluftshåndklærne og tørker langsommere. Et tykt bomullshåndkle suger like bra, men er tungt, ca 250 g, tørker langsomt.

Anbefales ikke
Verken LifeVenture Softfibre, Sea to Summit Pocket Towel, Sea to Summit Drylite eller SealLine Personal PackTowl kan anbefales.

 


Fra venstre Life Venture Micro Fibre, SealLine PackTowl Original og UltraLite.

Skrevet av Nils Bloch-Hoell den 2. mai 2005