T på Peer Gynt-stien

x Merk: Denne artikkelen er 7 år gammel og enkelte opplysninger kan være utdaterte.
Peer Gynt-stien øst i Huldreheimen er nå er merket med røde T-er. Det er DNT Gudbrandsdalen som har æren av at den 90 kilometer lange stien fra Skeikampen til Fagerhøi har fått DNT-stempel.

Ruta går på vestsiden av Gudbrandsdalen, gjennom det vakre og varierte fjellterrenget øst i Huldreheimen. I området der modellen til Ibsens Peer Gynt angivelig skal ha bodd. Stien går stort sett i 900 – 1000 meters høyde mellom Gausdal og Skeikampen i sør og Skåbu og Espedalen i nord. Toppunktet er på 1500 moh. Du går hele tiden langs gode stier og seterveier og her er ingen avskrekkende luftige passasjer.

Åpningen av Peer Gynt-stien er bare et av mange DNT-arrangement under årets Peer Gynt-stevne. Både Veslesmeden, Besseggen, Øyerfjellet og pilgrimsleden står på planen.

Husk at DNT-medlemmer har 10 % rabatt på billetter til Peer Gynt-stevnet. Se andre medlemsfordeler her!

Kristen Brendhaugen i DNT Gudbrandsdalen har vært med på å T-merke den 90 kilometer lange Peer Gynt-stien. Foto: Arthur Bredli.

Skrevet av Hallgrim Rogn den 1. august 2011