Alt er klart for fire uker med direktesendinger fra fjellheimen! Her finner du alt du trenger å vite om du skal gå med Lars Monsen.

Torsdag 12.juli går startskuddet for årets store TV- og turopplevelse. Lars Monsen skal gå fire ukesturer i områdene Hardangervidda, Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms - og NRK blir med for å filme det hele minutt for minutt.  

-Dette gir en fin miks i naturopplevelser; fra vidde, dramatiske fjell og frodige daler i sør, til brutalt kystlandskap og vakker fjellheim i nord, forteller Thomas Hellum i NRK.

Alle dagsetappene starter kl.11 og målet er å komme i camp rundt kl.16. Vi oppfordrer alle som skal være med om å reise kollektivt til startstedet. Se mer info om rutene, og hvem som skal være programleder de ulike stedene.

Se Monsen minutt for minutt på NRK

Noen få frivilligoppdrag igjen

Det er en omfattende logistikk når fjellheimen skal omgjøres til et vandrende TV-studio. Mange frivillige har meldt og det er venteliste flere steder, men vi trenger fremdeles bærehjelp i Indre Troms. Bli med på en helt unik opplevelse!

  Vil du være frivillig?

  Vi trenger bærehjelp i Indre Troms

  Ta kontakt på monsen@dnt.no for generelle spørsmål rundt det å være frivillig eller les mer her.  ​​​​​​​Her finner du mer informasjon om de ulike rutene Monsen skal gå:

  Uke 28: Hardangervidda

  Uke 30: Vesterålen

  Uke 29: Jotunheimen

  Uke 31: Indre Troms  Minutt for minutt-reglene

  Sett deg godt inn i Minutt for minutt-reglene om du vurderer å bli med Lars Monsen på tur:

  1. Å følge i Monsens fotspor betyr at du må ta ansvar for deg selv. Husk fjellvettreglene.

  2. Sett deg godt inn i ruta du skal gå. Dagsetappene er ca. 15 km lange.

  3. Du er selv ansvarlig for transport til og fra turen. Start- og stoppested kan være langt unna hverandre. Benytt kollektivtransport om mulig. 

  4. Ta med eget telt og øvrig nødvendig utstyr om du vil overnatte. Hyttene Monsen skal innom vil være fullbooket på det tidspunktet han er der. 

  5. Beregn nok tid til tilbaketuren om du ikke skal overnatte.

  6. Kle deg i tråd med vær og temperatur, og vær forberedt på væromslag. Se vår pakkeliste her.

  7. Ta med deg nok mat og drikke for hele turen. De betjente hyttene vil ha begrensede severingsmuligheter. Det vil som vanlig ikke være mat på de ubetjente.

  8. Ta med deg alt søppel tilbake fra turen, og plukk det du måtte se på stien.​​​​​​​

  9. Vær forberedt på å komme på TV. Smil til kamera!

  10. Det kan bli folksomt på tur med Monsen. Vil du ha naturen for deg selv anbefaler vi disse turene​​​​​​​


  Våre beste turtips  Annonse